eur:
395.76
usd:
360.35
bux:
0
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: 123rf.com

Ezek most a legnépszerűbb modellek Magyarországon

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a magyarok milyen kivitelű használt autókat keresnek.

A Használtautó.hu portálon a legfrissebb adatlekérés alapján a felhasználók leginkább ferdehátú modelleket (149 ezer), kombikat (74 ezer), szedánokat (67 ezer), SUV-okat (64 ezer) és egyterűeket (43 ezer) keresnek. Az elmúlt 1 év során pedig legnagyobbat a kombikkal kapcsolatos érdeklődések száma nőtt – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

„Eredetileg a szedánok helyzetét kezdtük vizsgálni, mivel az újautó-piacon jól láthatóan már szinte alig maradt képviselőjük. A használtak közül viszont még egyáltalán nem tűntek el, és ugyanez a helyzet a kombikkal is. Stabilan tartják a helyüket a népszerűségi listán. A legkeresettebb kivitelek rangsorát pedig néhány év múlva jó eséllyel a most is tapasztalt SUV-mánia alakíthatja át jelentősebben” – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

Érdekesség még, hogy a portál kínálatából jelenleg hot rodot és buggy-t keresnek a legkevesebben – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×