eur:
394.54
usd:
358.37
bux:
71918.89
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Nyitókép: Unsplash.com

Veszélyes fák miatt lesz forgalomkorlátozás

Forgalomra veszélyes fákat vágnak ki a jövő héttől a Dobogókői úton, emiatt egy-másfél hónapon át forgalomkorlátozásra kell számítani – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Azt írták, munkacsoport alakult a társaság, a Pilisi Parkerdő és a Duna-Ipoly Nemzeti Park részvételével, hogy kijelöljék az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető fákat. Az elmúlt évek szélsőséges időjárása miatt a Pilisben is voltak olyan útszakaszok, ahol fiatal fákat is kidöntött az útra a viharos szél vagy a nagyobb mennyiségű, magas víztartalmú tapadó hó – emlékeztettek.

A munkacsoport első körben a 1111-es összekötő út (Budakalász-Dobogókő-Esztergom) mintegy 9 kilométeres szakaszán végezte el a potenciálisan balestveszélyes fák kijelölését.

A veszélyes fák mintegy fele közúti területen, a másik része pedig az úttól kicsit távolabb van, de kidőlés esetén ugyanúgy balesetveszélyt jelenthetnek a közúton közlekedőkre - emelték ki.

A tájékoztatás szerint a munkálatok jövő szerdán kezdődnek, és várhatóan egy-másfél hónapig tartanak majd a munka összetettsége miatt.

Az érintett szakaszon félpályás korlátozást vezetnek be a szakemberek. A munkálatokhoz kapcsolódóan ideiglenesen szalagkorlátokat is el kell bontani, majd azokat vissza kell építeni. A fadöntések egy részének idejére, esetenként 10-15 percre teljes útlezárásra is szükség lesz - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×