eur:
395.52
usd:
360.48
bux:
71673.12
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Fürdőzők a balatonboglári Platán strandon 2024. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Jön a hosszú hétvége, kikerült a megtelt tábla a Balatonon

Minden harmadik utazó a Balatonon pihen az augusztus 20-i négynapos hosszú hétvégén a szallas.hu adataiban szereplők közül. Náluk Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és Szeged vonzza a legtöbb vendéget.

Jön a 2024-es év második négynapos hosszú hétvégéje, sokan szerveztek belföldi utazást és foglaltak szálláshelyet az augusztus 17. és 20. közötti napokra, ugyanis szeptember előtt jó néhány családnak ez az utolsó lehetőség a pihenésre, feltöltődésre. A szallas.hu szóvivője azt mondta az InfoRádióban, hogy a foglalásszámok alapján nagy az érdeklődés a szállások iránt. A foglalási portál kínálatában még a főszezon előtt csaknem 18 ezer belföldi szálláshely közül lehetett választani, jelenleg azonban már csak nagyjából hétszáz szállás elérhető, ami a teljes kínálat alig négy százaléka. Kelemen Lili hozzátette: az adatok alapján nagyon sokan útra kelnek a következő napokban, kihasználják az emberek, hogy az előző két évvel ellentétben idén plusz pihenőnapokat kaptak augusztus 20-a előtt és után.

A foglalások alapján továbbra is a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél,

a portál ügyfeleinek egyharmada üdül a magyar tengernél az államalapítás ünnepén. A vendégek mintegy 18 százaléka az észak-magyarországi régió településeit választotta, a foglalások 11 százaléka pedig a Dél-Alföldre szól. Sokan utaznak majd Siófokra, Hajdúszoboszlóra és Hévízre is, az élmezőnyt Eger, Szeged, Gyula, Balatonfüred, Pécs, Zalakaros és Keszthely követi.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén már nem került be a tíz legkedveltebb úti cél közé Budapest, az üdülők inkább a vidéki desztinációk iránt érdeklődnek. Kelemen Lili közölte: a négynapos hosszú hétvégére igényelt foglalások közül minden harmadik az 50-100 ezer forint értékű árkategóriába sorolható. Kiemelte, hogy a foglalások többsége három éjszakára szól, és sokkal feljebb húzza az árakat, illetve a foglalási értéket, ha ennél hosszabb időre kérnek szálláshelyet a vendégek. A második legnépszerűbb árkategória az 50 ezer forint alatti, minden ötödik foglaló igényelt ilyen értékben szállást. Minden tizedik foglalásért 150-200 ezer forintot fizettek az érdeklődők, és ugyanennyi az aránya a 200-300 ezer forint értékűeknek is. A foglalások öt százalékánál 300 ezer forint felett költöttek.

A legtöbben wellness szállodákban pihennek, a foglalások 28 százalékánál választottak olyan szálláshelyet, amely különböző plusz szolgáltatásokat – például medencét – nyújt.

Kelemen Lili megjegyezte: a konkrét szállástípusok közül az apartmanok vezetik a népszerűségi listát, a foglalók egyharmada kért ilyen szálláshelyet, minden negyedik vendég vagy család pedig vendégházban, hotelben pihen.

Bár az időjárás még várhatóan több hétig kedvez a nyaralóknak, a főszezon lezárul az augusztus 20-ai hosszú hétvégével. A szallas.hu adatai alapján vegyes az idei mérleg. Kelemen Lili elmondta: voltak olyan időszakok, amikor kifejezetten nagy volt az érdeklődés a szálláshelyek iránt, összességében azonban

néhány százalékos visszaesés figyelhető meg az idei foglalásokat tekintve a 2023-as év nyarához képest.

A szóvivő hozzátette: várhatóan az előttünk álló hosszú hétvége „megdobja egy kicsit” a nyár végi időszakot, ráadásul sok vendég, család nemcsak erre a négy napra korlátozza az utazását, hanem meghosszabbítja néhány nappal. Mivel az elmúlt években ősz elején is nagyon jó, kellemes volt az idő, Kelemen Lili várakozása szerint az utószezon akár október közepéig is kitolódhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Megkéselték a spanyol futballfenomén apját

Három embert letartóztattak, egyet még keresnek azt követően, hogy megkéselték a labdarúgó-Eb spanyol tinisztárjának édesapját. A férfit a Barcelonához közeli Mataróban, egy parkolóban támadták meg.
VIDEÓ
Megérkeztek a fontos amerikai adatok, mit csinálnak a tőzsdék?

Megérkeztek a fontos amerikai adatok, mit csinálnak a tőzsdék?

Kedvező a hangulat ma a világ tőzsdén, az amerikai tőzsdék szerdai pluszos zárása után az ázsiai részvénypiacokon többnyire emelkedtek ma reggel az indexek, és az európai tőzsdék is kis emelkedéssel nyitottak, bár a déli órákra némileg elbizonytalanodtak. Makroadatok tekintetében igazi nagyüzem volt ma, főleg az Egyesült Államokból érkeztek fontos, a gazdaság állapotát mutató statisztikák. A befektetők jól fogadták az adatokat, a recessziós félelmek némileg csökkentek, amitől lendületet kaptak délután az amerikai és az európai tőzsdék is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 15. 21:53
×
×
×
×