eur:
394.19
usd:
360.44
bux:
0
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Az elkészült tahitótfalui gát 2015. szeptember 21-én. A csaknem egy kilométer hosszú hagyományos földgát a Szentendrei-szigeten élő több mint tízezer ember élet- és vagyonbiztonságát szavatolja. A védművet, amelynek létrehozása 770 millió forintba került, szeptember 17-én avatták fel.
Nyitókép: Kovács Attila

Retteghetnek a közlekedők: négy lezárt híd, lezárt rakpartok, lezárt utcák

A Szent István napi ünnepségekre készülve, illetve az augusztus 20-i programok miatt a város több forgalmas pontján is korlátozásokra, lezárásokra kell készülni már ettől a héttől.

A nyár hátralévő részében le van zárva a budai és a pesti rakpart. Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt lezárják a Margit hidat, a Lánchidat, az Erzsébet hidat és a Szabadság hidat is, továbbá korlátozásokra kell számítani a Budai Várban, a Műegyetem rakparton, a Kossuth Lajos téren és a József Attila utcában.

Hétköznapokon augusztus 15-ig van nem lehet autózni a pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Erzsébet híd között, hétvégente pedig a Margit híd és az Erzsébet híd között, mert átadták a gyalogos és kerékpárforgalomnak.

A rendőrség információi szerint augusztus 15-én, csütörtökön lezárják a forgalom elől vasárnap éjfélig a Műegyetem rakpartot a Budafoki útról a Bertalan Lajos utcáig, a Petőfi híd felől a Szabadság híd irányába.

Szintén csütörtöktől jövő hét szerda reggelig lezárják a Lánchidat is.

Pénteken este 22 órától szerdán reggelig a pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tértől a Közraktár utcáig zárják le.

Augusztus 17-én, szombaton este 10 órától lezárják szerdán reggel 6 óráig a városligeti Kós Károly sétányt a Hősök terétől a Hermina útig.

Szintén lezárásra kerül augusztus 18-án, vasárnap déltől 24 óráig a Szent István tér a Bajcsy Zsilinszky úttól a Hercegprímás utcáig, valamint a Sas utca a József Attila utcától az Arany János utcáig, továbbá lezárják szerdán reggel 4.30-ig a Szabadság hidat is.

Augusztus 19-én hétfőn nulla órától szerdán reggelig zárják le a forgalom elől a Műegyetem rakpartot a Budafoki úttól a Bertalan Lajos utcáig. Szintén hétfőn 21 órától szerda reggelig a Széchenyi rakpartot is lezárják a Kossuth Lajos tértől a Széchenyi térig, valamint a Zoltán utcát a Széchenyi rakpartól az Akadémia utcáig érintik a lezárások.

Augusztus 20-án, kedden 16 órától 23 óráig a Margit hidat is érintik a korlátozások. 16 órától 24 óráig a Műegyetem rakpartot a Goldmann György tértől a Bertalan Lajos utcáig zárják le.

A fővárosban már jelenleg is számos korlátozás nehezíti a közlekedést

A III. kerületben a Raktár utcai csomópont és gyalogátkelőhely augusztus végéig tartó kialakítása miatt kell lassabb haladásra számítani.

Augusztus 31-ig zárták le a Fogarasi úti felüljárót rekonstrukció miatt.

A Hungária körúton is komoly fennakadásokra kell számítani, mivel új szakaszába lépett a felüljáró felújítása. A munkák augusztus közepéig tartanak.

Az 1-es villamost is felújítják. A villamos Buda felé tartó oldala üzemelni fog, de a Pest felé haladó sávot lezárják, a helyén pótlóbusz közlekedik a Népliget és a Stefánia út között, ahol buszsávot alakítanak ki a pótlóbuszok számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

Visszaváltási rendszer: alapvető változásokat kérnek a kereskedők

A kereskedők szerint több változtatás is kellene ahhoz, hogy jól működjön a július elsején elindult visszaváltási rendszer. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy problémás a betétdíjak elszámolása a MOHU és a kereskedők között, illetve a kisebb boltokba telepített automaták sokszor nem működnek, aminek típushiba lehet a hátterében.

Újítások, visszaadott remények, hősök – az olimpiai tudósító búcsúja Párizstól

A vasárnap véget ért nyári olimpiáról sok emlékezetes pillanatot őrizhetünk meg. A szervezők kiváló ötletekkel jártak a szurkolók kedvében, akik köszönték szépen, és gyorsan belakták, majd a szívükbe zárták a játékokat. Személyes visszapillantás az elmúlt két és fél hétre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×