eur:
393.46
usd:
359.64
bux:
72034.91
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
A felkelő Hold látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Karancskeszi közeléből fotózva 2019. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ha nincs vétel ma és holnap, hát ez az oka

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban.

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást. A munkálatok alatt a tornyok csökkentett adásteljesítménnyel működhetnek, az időszakban szolgáltatáskimaradást tapasztalhatnak az ügyfelek egyes televíziócsatornákon és rádióadásokban - közölte az Antenna Hungária az MTI-vel kedden.

Az Antenna Hungária Széchenyi-hegyen található tornya biztosítja Budapest és a főváros 50-70 kilométeres körzetében a földfelszíni TV- és rádióvételt. Ezek a tornyok rendszeres karbantartást igényelnek - ismertetik a közleményben.

A Széchenyi-hegyi torony karbantartása augusztus 13-án 10.00 és 18.00 óra között, valamint augusztus 14-én 10.00 és 15.00 között lesz csökkentett teljesítményű jeladás mellett. A karbantartási időszakban egyes rádióadások, valamint televíziócsatornák rövid ideig szünetelhetnek.

A tájékoztatás szerint a karbantartási munkálatok mindkét napján szünetel 10.00 és 10.05 között a digitális földfelszíni televíziós műsorszórás, így ebben az idősávban az M1, M2, Duna, M4 Sport, M5, Duna World, RTL Klub, TV2, Spektrum Home és a MAX4 televíziócsatorna nem lesz elérhető.

A leállás a rádióadásokat is érinti: 10.00 órától a Rádió1, Retró, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó, Sláger FM és a Manna FM rádiócsatorna is szünetel. Az érintett időszakban a rádióadásokat fokozatosan, egyenként indítják újra, legkésőbb 10.25 óráig.

Augusztus 13-án késő délutánig a TV- és rádióadóberendezések csökkentett teljesítménnyel üzemelnek, majd egy újabb rövid szolgáltatáskieséssel járó leállást követően, a TV-adások 17.50-től, a rádióadások pedig 17.45 órától fokozatosan, normál teljesítményű műsorszórással indulnak újra legkésőbb 18.00 óráig.

Augusztus 14-én a reggeli leállást követően szintén csökkentett teljesítménnyel üzemelnek a berendezések, de a kora délutáni órákban, az előző naphoz hasonló pár perces leállást követően a TV-adásokat 14.50 órától, a rádióadásokat pedig 14.45-től fokozatosan kapcsolják vissza, legkésőbb 15.00 óráig.

Címlapról ajánljuk

Dagad az olimpiai tornabotrány, az amerikaiak nem nyugszanak bele az ítéletbe

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) szerint a szabályok nem teszik lehetővé, hogy újravizsgálják a párizsi olimpián a női tornászok talajdöntőjében történteket, még akkor sem, ha meggyőző új bizonyítékok állnak rendelkezésre, így Jordan Chiles nem kapja vissza az ötkarikás bronzérmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.13. kedd, 18:00
Fábián László
a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
Szakértők bírálják az adómentes borravaló kampányígéretét

Szakértők bírálják az adómentes borravaló kampányígéretét

Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök is egyet ért a szolgáltatási és vendéglátóipari dolgozók borravalójára kivetett adó eltörléséről, sőt még Orbán Viktor magyar miniszterelnök is ígéretet tett ennek magyarországi alkalmazására. Szakértők szerint azonban nem előnyös ennek a rendszernek a bevezetése a dolgozóknak, de az állam is sokkal rosszabbul járhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 13. 14:54
×
×
×
×