eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Facebook/Laurel Budapest

Bezár a Michelin-ajánlással kitüntetett, népszerű budapesti étterem

A tulajdonosoknak új terveik vannak, balatoni testvéréttermük azonban továbbra is várja a vendégeket.

Öt évvel a nyitás után, július 28-án bezár a 2023-ban Michelin-ajánlással is kitüntetett, népszerű budapesti étterem, a Laurel – írja az Index.

Az étterem tulajdonosai egy Facebook-posztban jelezték, hogy július végéig még foglalhatnak asztalt náluk azok a vendégek, akik különleges gasztronómiai élményben szeretnének részesülni. Mint írják, az elmúlt öt évben megjártak magasságokat és mélységeket egyaránt, átvészelték a Covid-időszakot, de mindvégig összetartották a csapatot.

„Több száz gourmet-dobozt csomagoltunk és szállítottunk házhoz a pandémia alatt, működtünk lakásétteremként, részt vettünk számos fesztiválon, megjártuk Erdélyt, és ott is feledhetetlen gasztronómiai kalandjaink voltak, valamint lett egy testvéréttermünk, a Csopaki Resti, olykor pedig Sütiboltként is működtünk” – írják.

A Laurel Budapest konyhájának vezetését tavaly ősszel Mede Ádámtól Szabó Dávid és Ötvös Zsuzsa cukrászmester vette át. Nemcsak Budapesten értékesítettek, hanem a Balatonra is elvitték különleges kínálatukat, ahol megnyílt az említett Csopaki Resti, amely a Kertész utcai étterem bezárása után is várja majd a vendégeket.

A Laurel Budapest ugyan bezár, de a tulajdonosoknak új céljaik vannak. Azt ígérik, hamarosan új hírekkel jelentkeznek azzal kapcsolatban, hogy milyen terveik vannak a jövőre nézve a vendéglátásban. „Terveink és megvalósulásra váró álmaink továbbra is vannak” – tették hozzá a bejegyzésben.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×