eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Facebook/Mérges Község Hivatalos Oldala

Drámai a helyzet a Rábán, a hordalék elviheti mérgesi hidat

Látványosság lett a több száz köbméter fa, de egyben veszélyt is jelent a településre.

A mérgesi híd lábánál óriási, soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék. Jórészt fa, amiből óvatos becsléssel több száz, de inkább több ezer köbméternyi torlódott fel a folyón, a hídtól több száz méteren – írta meg a Kisalföld.

A helyiek aggódva nézik hídjukat, bírja-e a hatalmas terhelést. Mérges polgármestere, Balázs Vince elmondta, nem nyugodtak, de egyelőre nem tehetnek semmit, bár a problémát már jóval az árvíz előtt jelezte az illetékeseknek, de nem történt semmi, a hordalék szerionte mostanra már nemcsak katasztrófalátványosság, hanem egyre ijesztőbb is.

A község azonban tehetetlen, a híd ugyanis nem Mérgesé, helyrajzi száma sincs az építménynek, emiatt vis maior kérelmet sem tudnak benyújtani. A polgármester már az országgyűlési képviselő segítségét is kérte, a hordalék eltávolításával az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságot bízták meg, de a kialakult árvízi helyzetben nincs lehetőség a munkát elvégezni.

Címlapról ajánljuk
A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.

Informatikai káosz - Stabilizálódott a helyzet Ferihegyen, de késések vannak

Folyamatos az utasfelvétel a globális informatikai meghibásodások után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×