eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Facebook/Mérges Község Hivatalos Oldala

Drámai a helyzet a Rábán, a hordalék elviheti mérgesi hidat

Látványosság lett a több száz köbméter fa, de egyben veszélyt is jelent a településre.

A mérgesi híd lábánál óriási, soha nem látott mennyiségben torlódott össze a hordalék. Jórészt fa, amiből óvatos becsléssel több száz, de inkább több ezer köbméternyi torlódott fel a folyón, a hídtól több száz méteren – írta meg a Kisalföld.

A helyiek aggódva nézik hídjukat, bírja-e a hatalmas terhelést. Mérges polgármestere, Balázs Vince elmondta, nem nyugodtak, de egyelőre nem tehetnek semmit, bár a problémát már jóval az árvíz előtt jelezte az illetékeseknek, de nem történt semmi, a hordalék szerionte mostanra már nemcsak katasztrófalátványosság, hanem egyre ijesztőbb is.

A község azonban tehetetlen, a híd ugyanis nem Mérgesé, helyrajzi száma sincs az építménynek, emiatt vis maior kérelmet sem tudnak benyújtani. A polgármester már az országgyűlési képviselő segítségét is kérte, a hordalék eltávolításával az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságot bízták meg, de a kialakult árvízi helyzetben nincs lehetőség a munkát elvégezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×