eur:
394.65
usd:
368.28
bux:
69857.7
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
Nyitókép: mavcsoport.hu

Új világ jön a Balatonnál, itt vannak a változások

Június 22-vel kezdődik a MÁV-nál (és a Volánnál) a főszezon és lép életbe a nyári menetrend, amelyben az előszezoninál több vonatot, IC-kocsit és motorvonatot állítanak forgalomba.

A MÁV közlése szerint a főszezonban már nem csak a fővárost és a Dunántúlt, de a keleti, délkeleti országrészt (Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Kecskemét és Szolnok térségét) is közvetlen járatokkal kötik össze a Balatonnal. A Jégmadár expresszt és a bagolyvonatokat is gyakrabban járatják az idei főszezonban. A Dunántúli nagyvárosokból minden nap plusz vonatok indulnak a tóhoz: Győrből a Tanúhegy expresszvonat, Szombathelyről a Lesence expresszvonat és Kék Hullám InterCity, Pécsről pedig a Fenyves expresszvonat.

Néhány térképre összefoglalták az egyes vonatok közlekedési útvonalait. A járatokról és az újdonságokról részletes információk a MÁV oldalán, a nyári menetrendet bemutató összeállításban olvashatók, itt foglalták össze a Volánbusz menetrendi változásait is.

A Volánbusz helyi, helyközi járataival, valamint az ország számos térségéből biztosít közvetlen eljutást a magyar tengerhez, illetve annak térségében.

A Balatonhoz utazóknak érdemes kihasználni a vadonatúj EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) néven elindult utazástervező rendszert (itt érhető el), amellyel bárki egyszerűen, gyorsan és megbízhatóan tervezheti meg utazását – akár vonattal, akár autóbusszal, vagy pedig ezek kombinációjával szeretne eljutni a tóhoz.

A népszerű turisztikai úti célokat sűrűbb közlekedéssel kiszolgáló menetrend szeptember 1-jéig lesz érvényben, azt követően pedig utószezoni menetrenddel nyújtjuk meg a nyarat az előszezonihoz hasonló kínálattal szeptember 22-ig.

További részletes információk, régiós újdonságok a MÁV oldalán olvashatók.

Címlapról ajánljuk

Itt az MNB kamatdöntése

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 7,00 százalékosra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 18. 13:08
×
×
×
×