eur:
396.15
usd:
370.52
bux:
70378.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője (k) a DK-MSZP-Párbeszéd 36 órás, országos kampányzáró körútjának utolsó állomására érkezik Kocsis Éva, az ellenzék polgármesterjelöltje (j) társaságában Szigetszentmiklóson 2024. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

DK: baloldalról fogjuk leváltani a Fideszt

Mi, baloldaliak és szociáldemokraták büszkén mondjuk, hogy baloldalról fogjuk leváltani a Fideszt - jelentette ki szombati, szigetszentmiklósi kampányzáró rendezvényén a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője.

Dobrev Klára arról beszélt, hogy egy 36 órás kampányzáró körúton vannak túl, amelynek során mind a 19 megyét bejárták. Szavai szerint másfél nap alatt annyi szeretetet, biztatást, erőt és elszántságot kapott, ami "talán arra is elég, hogy a két kezemmel szedjem szét Orbán Viktor rendszerét".

Az EP-képviselő leszögezte, a baloldaliak és szociáldemokraták az ellenzék legerősebb közössége. Azért, mert "minket nem a szél fújt össze, (...) minket a munka tart össze" - tette hozzá.

Az "Orbán-rendszer nem egyszerűen csak szétlopta ezt az országot (...) de visszahozták a jobbágyságot" - fogalmazott. Hangot adott annak a véleményének, hogy jelenleg a DK-MSZP-Párbeszéd az egyetlen "olyan erős politikai erő, ami nem generációváltást akar a Fideszben, hanem rendszerváltást Magyarországon".

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy egy igazságosabb és sokkal szolidárisabb Magyarországot szeretnének.

Megismételte korábban többször is hangoztatott kijelentését, hogy egy erős, szociális Európát akarnak, amit ők Európai Egyesült Államoknak hívnak. A DK-MSZP-Párbeszéd közös listájával szemben három jobboldali párt áll, a Fidesz, a Mi Hazánk és a Tisza Párt - mondta Dobrev Klára. Ezek a pártok ugyanazt hangoztatják Európáról, "brüsszeleznek, kettős mércéznek, gyengíteni akarják Magyarországot", egy sokkal gyengébb Európát szeretnének - fűzte hozzá.

Beszédét azzal zárta, hogy "minket nem a Fidesz küldött, de a Fideszt mi fogjuk elküldeni".

Az eseményen felszólalt Kocsis Éva (Miklósért Városvédő Kör Egyesület-DK-Párbeszéd-LMP-MSZP-Nép Pártján) szigetszentmiklósi polgármesterjelölt, aki arról beszélt, hogy iszonyatosan nehéz volt számukra a kampány, mert "szívből csináltuk". Legyen Magyarország haladó, európai, gondoskodó, és ezt az biztosítja, ha minél több képviselő kerül be a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájáról az EP-be - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Netanjahu vádja: Washington visszatartja az Izraelnek szánt fegyvereket

Az Egyesült Államok felülvizsgálja az Izraelnek szánt, nagy pusztítást okozó bombák szállítását. Washington attól tart, hogy ezeket sűrűn lakott területek ellen vethetik be. Előzőleg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt mondta: a szövetséges visszatartja a hadi anyagot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×