eur:
396.56
usd:
369.77
bux:
70319.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
McLean, 2017. május 17.Egy tornádó tölcsére a Texas állambeli McLean közelében 2017. május 16-án. (MTI/EPA/Mark Smith)
Nyitókép: Mark Smith

Már 33 tubát észleltek idén Magyarország felett

A tubák a zivatarokkal érkező magassági légörvényekkel alakulnak ki, és bár hasonlítanak a tornádókra, de a földfelszínt nem érik el.

Az Időkép.hu szerint még mindig pörög, forog felettünk az az örvény, amely sokfelé okozott bőséges csapadékot. A portál észlelői idén eddig már 33 felhőtölcsért, vagyis tubát jelentettek az ország különböző pontjairól.

Észleltek tubát Berettyóújfalu, Kunmadaras, Szajol és Dádpuszta közelében is. A légköri jelenség kialakulásának kedvez a zivatarok mellett kialakuló magassági hidegörvény.

Hétfőn a Dél-Dunántúlon több helyen 30, helyenként 40-50 millimétert meghaladó mennyiségű eső esett, a katasztrófavédelem a viharos idő miatt kidőlt fákról és a vízzel elöntött területek szivattyúzásáról számolt be - írja a Telex. Az intenzív zivatarrendszer megtelt árkokat, folyóvá változott utakat hagyott maga után, és volt, ahol az eső mellé még apró szemű jég is jutott.

A HungaroMet keddre egész Magyarországra citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt, helyenként jégeső is előfordulhat. Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Címlapról ajánljuk

Magyar Péter hangfelvételei: az ügyészség megszüntette mind a három nyomozást

A Központi Nyomozó Főügyészség beszámolt arról, hogy hol tart a Varga Judit volt igazságügyi miniszter magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétellel kapcsolatos nyomozás. Kiderült: átfogó, alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat után megszüntették a nyomozást. A határozattal szemben felülbírálati indítvány benyújtásának van helye.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fogadta a legnagyobb akkumulátoripari cégek közé tartozó SK ON Hungary és CATL Debrecen képviselőt. Az egyeztetések keretében Cho Daehee-vel, az SK ON Hungary ügyvezető igazgatójával és Jason Chen-nel, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatójával tárgyalt. A megbeszélés során a felek áttekintették az elektromos járműiparhoz kapcsolódó akkumulátoripar nemzetközi helyzetét, különös tekintettel annak európai helyzetére, továbbá az ágazat előtt álló kihívásokat és a zöld átállásban rejlő lehetőségeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×