eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Full frame of a low angle shot of a gray sky with clouds of rain.
Nyitókép: Pakin Songmor / Getty Images

Megdörrenhet az ég, és kiadós esőt kaphatunk a nyakunkba

Megvastagszik a felhőzet az ország felett és többfelé eső sőt még zivatar is előfordulhat.

Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk északnyugati felén nagyrészt nyugodt az időjárás a Brit-szigetek fölött lévő anticiklon hatására. Ezzel ellentétben Közép- és Dél-Európa fölött több, kisebb ciklon örvénylik, melyek többfelé felhős, csapadékos időjárást alakítanak ki.

A Kelet-európai-síkság fölötti légörvény nagy területen 30 mm körüli csapadékösszeget okoz, de a Balkán-félszigeten lehullik 20, néhol 40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség.

Kontinensünk legmelegebb régiója a Kelet-európai-síkság keleti fele, valamint Portugália és Spanyolország, arrafelé 20 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

A következő napokban jelenleg még a hazánktól nyugatra, délnyugatra örvénylő ciklon lesz hatással időjárásunkra, emiatt felhősebbre és csapadékosra fordul az idő, ugyanakkor enyhébb léghullámok is érkeznek.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult marad az ég. Másutt főként délutántól növekszik és vastagszik meg a felhőzet. Csapadék kedd délelőtt még csak az északnyugati területeken fordulhat elő, majd délutántól egyre többfelé valószínű eső, zápor, néhol délnyugaton zivatar. Az északkeletire forduló szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×