eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Már csak órák vannak hátra a fontos autós határidő lejártáig

Idéntől egy összegben kell rendezni a súly-, vagy teljesítményadónak nevezett díjat, ennek pedig április 15-én, azaz ma, hétfőn van a határideje.

Idéntől már nem március, hanem április 15-e a gépjárműadó befizetésének a határideje, úgyhogy aki még nem fizette be az összeget, annak sietnie kell. Az utolsó pillanatos ügyintézést megkönnyíti, hogy az egyenleg nemcsak lekérdezhető, de be is fizethető online. Idéntől már nem két részletben, hanem egyszerre kell befizetni az adó összegét.

A gépjárműadót a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell megfizetni. A NAV tájékoztatója szerint ezt legegyszerűbben a NAV-mobilalkalmazás „Gépjárműadó”- csempéjén vagy az iratban elhelyezett linken lehet megtenni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy átutalásnál

a közlemény rovatba nem a rendszámot, hanem az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni!

Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Hasznos lehet tudni, hogy vannak - például a lakosság vagy az egyéni vállalkozók -, akik az öthavi, pótlékmentes részletfizetést június 30-ig, évente egyszer vehetik igénybe.

Mentesülhet a gépjárműadó megfizetése alól azon

  • egyesület,
  • alapítvány
  • és köztestület,

amelynek járműve költségvetési szerv, egyesület vagy alapítvány tulajdonában van, és nem keletkezett a tárgyévet megelőző évben társasági adófizetési kötelezettsége.

Ha valaki késik a befizetéssel, megtudhatja, mekkora összegre számíthat a NAV pótlékszámító kalkulátorában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×