eur:
387.15
usd:
356.99
bux:
68397.7
2024. május 23. csütörtök Dezső
Nyitókép: Pixabay

Már csak órák vannak hátra a fontos autós határidő lejártáig

Idéntől egy összegben kell rendezni a súly-, vagy teljesítményadónak nevezett díjat, ennek pedig április 15-én, azaz ma, hétfőn van a határideje.

Idéntől már nem március, hanem április 15-e a gépjárműadó befizetésének a határideje, úgyhogy aki még nem fizette be az összeget, annak sietnie kell. Az utolsó pillanatos ügyintézést megkönnyíti, hogy az egyenleg nemcsak lekérdezhető, de be is fizethető online. Idéntől már nem két részletben, hanem egyszerre kell befizetni az adó összegét.

A gépjárműadót a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell megfizetni. A NAV tájékoztatója szerint ezt legegyszerűbben a NAV-mobilalkalmazás „Gépjárműadó”- csempéjén vagy az iratban elhelyezett linken lehet megtenni. Ugyanakkor fontos tudni, hogy átutalásnál

a közlemény rovatba nem a rendszámot, hanem az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni!

Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Hasznos lehet tudni, hogy vannak - például a lakosság vagy az egyéni vállalkozók -, akik az öthavi, pótlékmentes részletfizetést június 30-ig, évente egyszer vehetik igénybe.

Mentesülhet a gépjárműadó megfizetése alól azon

  • egyesület,
  • alapítvány
  • és köztestület,

amelynek járműve költségvetési szerv, egyesület vagy alapítvány tulajdonában van, és nem keletkezett a tárgyévet megelőző évben társasági adófizetési kötelezettsége.

Ha valaki késik a befizetéssel, megtudhatja, mekkora összegre számíthat a NAV pótlékszámító kalkulátorában.

Címlapról ajánljuk

Gulyás Gergely: Dobrev Klára követhetett el bűncselekményt, nem Sulyok Tamás

Magyarország nem ad ki senkit, aki az ország területén menekültként tartózkodik - mondta Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő egyebek között beszélt Magyar Péter szerepléséről, az orosz hackertámadásról, a napelemeseket érintő ügyekről. Kiderült az is, hogy napi hatmillió forintra büntette az Európai Bíróság Magyarországot az úgynevezett jogi határzár miatt
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 23. 13:40
×
×
×
×