eur:
389.18
usd:
363.32
bux:
68110.72
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új, kéthajtóműves, EC 135 típusú helikoptere a budaörsi bázis felett 2014. október 27-én. Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése, az OMSZ mind a hét mentőhelikopter-állomásán olyan gépek szolgálnak, amelyek megfelelnek az európai uniós követelményeknek.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Súlyos karambol a 8-ason, két mentőhelikopter is érkezett

Frontálisan összeütközött két személyautó vasárnap a 8-as főúton, Bakonygyepes térségében, emiatt az érintett szakaszt teljes szélességben lezárták.

Az Útinform azt írta, a baleset Bakonygyepes térségében, a 85-ös kilométernél történt. A BM-Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy az egyik személyautóba beszorult embert a tűzoltók emelték ki, és adták át a mentőknek. Hozzátették, a helyszínre két mentőhelikopter is érkezett.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Bartók Judit az MTI-nek megerősítette a teljes útlezárást és elmondta, hogy a balesetben három ember sérült meg.

Az MTI információi szerint egy enyhén ívelő kanyarban az egyik személyautó áttért a másik sávba, így ütközött össze az ott haladó autóval. A vétlen autó sofőrjét, aki egyedül utazott, és a másik autó utasát, egy nőt mentőhelikopter vitte súlyos sérülésekkel kórházba. A balesetet okozó férfit mentő szállította el, szintén súlyos sérülésekkel.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×