eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Nem az volt a flakonokban, mint aminek kellett volna

Csaknem 600 flakon hamis mosószert találtak a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú furgonban, amelyet az M1-es autópálya Concó pihenőhelyén ellenőriztek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai közleménye szerint a furgon török sofőrje azt mondta a pénzügyőröknek, hogy háztartási termékeket visz, amelyeket ausztriai üzletében akar eladni.

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol majdnem 3000 liter mosógélt találtak; a flakonokat a jogtulajdonos képviselője is megnézte, és megállapította, hogy mindegyik hamisítvány.

A 39 éves sofőr azt mondta, hogy az árut Budapesten vásárolta egy távol-keleti férfitől, de számlát és szállítólevelet nem kapott tőle.

A pénzügyőrök az 575 flakon hamis terméket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Több mint hárommillió forint kárt okoztak az elkövetők a jogtulajdonosnak – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×