eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pixabay

Újabb, drámai videók jelentek meg a hétvégi ralitragédiáról

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, Szujó Zoltán szerint többször is figyelmeztették a később a balesetben érintett nézőket, de ők nem mentek el arról a területről.

Ennek a tragédiának nem kellett volna bekövetkeznie, ha a nézők betartják a rendezői utasításokat
– mondta Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke az RTL Híradónak. A szurkolók többszöri figyelmeztetés ellenére sem mentek arrébb a veszélyes helyről, ezért következett be a tragédia. Szujó Zoltán szerint az előzetesen bemutatott biztonsági tervek rendben voltak, de újra kell gondolni a rallyversenyek rendezését.

Az RTL hétfő délután és kedd reggel is bemutatott egy-egy újabb videót a balesetről. Az egyiken látszik, hogy a tragédia pillanatok alatt bekövetkezik, szinte idő sem volt a menekülésre - a képsorokon a kamerát tartó közelében vágódik le az útról a nézők közé a versenyautó.

A másik felvételt egy magaslatról készítették, látszik rajta a becsapódás - csak erős idegzetűek nézzék meg!

Megszólaltatott több szemtanút is a csatorna. Egyikük elmondta: 30 éve jár raliversenyeket nézni, de ilyen súlyos balesetet még nem látott.

"Arra emlékszem, hogy ugyanolyan versenytempóban érkezett meg, mint a többi versenyautó, egyszer csak indokolatlanul kitört az autónak a jobb hátulja, és onnantól a benne ülő pilóta és navigátor úgymond már csak utaztak. Tehát esély nem volt arra, hogy bármit csináljanak" - idézte fel.

Szerinte a nézők is tehetetlenek voltak, mert se idejük, se helyük nem volt menekülni.

"Annyira nem volt menekülési út, mert egy kerítés, kapu tövében álltak, tényleg nagyon sokan, több tucat ember. Meg ezt azért lereagálni amikor 140-150 kilométer per órával közeledik egy autó, nincs esély gyerekkekkel főleg, felnőtteknek sem" - mutatott rá.

A balesetben három férfi és egy nő halt meg, a mentők 8 sérültet vittek kórházba, egy gyereket súlyos-életveszélyes állapotban. A tragédia ügyében büntetőeljárás indult, halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×