eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Varga Judit igazságügyi miniszter, mellette férje, Magyar Péter a madéfalvi veszedelem 259. évfordulóján tartott megemlékező misén a székelyföldi Madéfalván, a Szent Anna-kápolnában 2023. január 7-én.
Nyitókép: Veres Nándor

Közleményt adott ki az ügyészség Magyar Péter tanúmeghallgatásáról

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség valamennyi, a most nyilvánosságra került hangfelvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményt adott ki arról, hogy ismét tanúként hallgatta ki Magyar Pétert, aki nyilvánosságra hozott egy, a volt házastársával, Varga Judit egykori igazságügyi miniszterrel folytatott magánbeszélgetésről készült hangfelvételt.

Az ügyészség közlése szerint helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint Polt Péter legfőbb ügyész "nem uralja az ügyészséget", mert a legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.

Az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez – áll a közleményben. Ezenkívül azt is leszögezi, hogy Magyar Péter állításával ellentétben az ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nemcsak jogi, hanem fizikai képtelenség is, mert valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket.

"Minden, a Völner–Schadl-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van" – közölte az ügyészség, és azt is jelezte, hogy minderről részletes tájékoztatást március 28-án, csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség ad.

Ahogy az Infostart is beszámolt róla, a múlt szerdai tanúként meghallgatás után kedd reggelre ismét beidézte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének a Schadl-ügyben tett korábbi állításai miatt indult eljárás, és az ezek bizonyítására szolgáló hangfelvételt vitte a jogász a hatóságnak, de ezzel egy időben a közösségi médiában is nyilvánosságra hozta. (Később Varga Judit reagált volt férje lépésére, majd Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is posztolt.)

A több mint háromórás meghallgatás után, az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt Magyar Péter azt mondta, átadta a felvételt az ügyészeknek, akikkel végighallgatták mondatról mondatra a felvételeket, az ügyészeknek voltak kérdéseik hozzá ezzel kapcsolatban, ezekre válaszolt is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×