eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésére érkezik 2022. november 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Varga Judit: volt férjem, Magyar Péter zsarolt és terrorizált

A korábbi igazságügyi miniszter megrázó Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy volt férje nyilvánosságra hozta egy korábbi családi beszélgetésük hangfelvételét.

Magyar Pétert kedd reggel hallgatja meg újra a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, és mint az Infostart is beszámolt róla, a korábbi állításainak bizonyítására egy hangfelvételt is nyilvánosságra hozott a közösségi oldalán. A kevesebb mint kétperces részletben a volt feleségét, az akkori igazságügyi minisztert, Varga Juditot kérdezgeti a Schadl-ügyről, szó esik arról, hogy ki tekinthetett be az eljárás ügyészségi irataiba, illetve hogy az ügy gyanúsítottjait továbbra is lehallgatják, és hogy a végrehajtói kar elnökét nem lehetett megmenteni.

Varga Judit a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után nem sokkal a Facebook-oldalán reagált volt férje lépésére. "Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra" – írja a közélettől február elején, a kegyelmi ügy érintettjeként visszavonuló korábbi tárcavezető.

Arról is ír, hogy „az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést.”

Úgy fogalmaz, hogy Magyar Péter "hazudik és manipulál", és már korábban terrorizálta a feleségét, és "még mindig nem hagyta abba".

"Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem" – írja Varga Judit, és felidézi egy esetet a hangfelvétel elkészítésének az időszakából, amikor "akadt verbális és fizikai erőszak bőven". Egy januári esetről ír, amikor az egykori igazságügyi miniszter hajnalban arra kelt, hogy Magyar Péter „őrjöngve, erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal" ostorozta, hogy amiért nem tudta telefonon elérni. Mint fogalmazott, azt a hosszú évek alatt kialakított módszert alkalmazta, nem válaszolt, maradt az ágyban, arra várva, hogy a férje lenyugszik, de nem ez történt.

"Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt. Akkor már régen elhatároztam, hogy elválok tőle" – írja posztjában Varga Judit.

Be is jelentette a válási szándékát, ekkor a volt férje először "a tőle megszokott módon könyörgött és fogadkozott, ahogy az elmúlt 16 év során annyiszor tette", majd amikor látta, hogy semmire sem megy, akkor elkezdett fenyegetőzni. Varga Judit szerint a most nyilvánosságra hozott hangfelvételnek is ez a kontextusa, de a volt férje az elkészítésével nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a zsarolására készült.

"Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan" – magyarázta szavait a korábbi miniszter, és azt írta, büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett és arra is, hogy a Fidesz tagja.

Varga Judit bejegyezése végén az utóiratban az áll, hogy Magyar Péter szerint a sajtóban a lejáratása zajlik. "Én máshogy látom. A volt kollégák, közeli barátok mondják el, ki is ő valójában. Magyar Péter nemcsak a saját családjának, de a barátainak és sok mindenkinek a környezetében rengeteg fájdalmat okozott. Újabb fájdalom ez most sok mindenki számára, hogy néznie kell ezt az aljas manipulációt" – írja Varga Judit.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×