eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Befejeződött Varga Judit volt férjének ügyészségi meghallgatása

A kedd reggel nyilvánosságra hozott, családi beszélgetésük titokban történt felvételét tartalmazó hanganyagot adta át az ügyészeknek Magyar Péter.

A múlt szerdai tanúként meghallgatás után kedd reggelre ismét beidézte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének a Schadl-ügyben tett korábbi állításai miatt indult eljárás, és az ezek bizonyítására szolgáló hangfelvételt vitte a jogász a hatóságnak, de ezzel egy időben a közösségi médiában is nyilvánosságra hozta. (Később Varga Judit reagált volt férje lépésére, majd Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is posztolt.)

A több mint háromórás meghallgatás után, az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt Magyar Péter azt mondta, átadta a felvételt az ügyészeknek, akikkel végighallgatták mondatról mondatra a felvételeket, az ügyészeknek voltak kérdéseik hozzá ezzel kapcsolatban, ezekre válaszolt is. Arról is beszélt, hogy korábban hívta Varga Juditot is, hogy menjen be vele az ügyészségre, de erre nem volt hajlandó a volt igazságügyi miniszter.

Az ügyészségtől arra nem kapott választ, hogy mit kíván tenni a hangfelvétellel, de szerinte nem tehet mást, mit tanúként behívni kormánytagokat, és a miniszterelnököt is, mert szerinte ő jóval többet tud erről az ügyről, mint a volt igazságügyi miniszter. Kérdésre válaszolva azt mondta, ebben az ügyben több hangfelvétele nincs, de más ügyekben tovább keres, és hozzátette, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek nincs köze a Schadl-ügyhöz.

A március 15-én politikai mozgalmat indító jogász kedd estére spontán tüntetést is meghirdetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×