eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Befejeződött Varga Judit volt férjének ügyészségi meghallgatása

A kedd reggel nyilvánosságra hozott, családi beszélgetésük titokban történt felvételét tartalmazó hanganyagot adta át az ügyészeknek Magyar Péter.

A múlt szerdai tanúként meghallgatás után kedd reggelre ismét beidézte a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjének a Schadl-ügyben tett korábbi állításai miatt indult eljárás, és az ezek bizonyítására szolgáló hangfelvételt vitte a jogász a hatóságnak, de ezzel egy időben a közösségi médiában is nyilvánosságra hozta. (Később Varga Judit reagált volt férje lépésére, majd Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is posztolt.)

A több mint háromórás meghallgatás után, az ügyészség Belgrád rakparti épülete előtt Magyar Péter azt mondta, átadta a felvételt az ügyészeknek, akikkel végighallgatták mondatról mondatra a felvételeket, az ügyészeknek voltak kérdéseik hozzá ezzel kapcsolatban, ezekre válaszolt is. Arról is beszélt, hogy korábban hívta Varga Juditot is, hogy menjen be vele az ügyészségre, de erre nem volt hajlandó a volt igazságügyi miniszter.

Az ügyészségtől arra nem kapott választ, hogy mit kíván tenni a hangfelvétellel, de szerinte nem tehet mást, mit tanúként behívni kormánytagokat, és a miniszterelnököt is, mert szerinte ő jóval többet tud erről az ügyről, mint a volt igazságügyi miniszter. Kérdésre válaszolva azt mondta, ebben az ügyben több hangfelvétele nincs, de más ügyekben tovább keres, és hozzátette, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek nincs köze a Schadl-ügyhöz.

A március 15-én politikai mozgalmat indító jogász kedd estére spontán tüntetést is meghirdetett.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×