eur:
388.87
usd:
358.59
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Hűvös, szeles idő
Nyitókép: DUEL/Getty Images

Ezt az időjárást most megemlegetjük

Az elvonuló hidegfront után újból lehűl a levegő és szórványosan még záporokra, viharos szélre is számíthatunk.

Időjárási helyzet Európában:

A Skandináv-félszigettől a Pireneusokig egy hosszan elnyúló, hullámzó frontálzóna található. A front mentén jellemzően borult az idő, és több helyen fordul elő csapadék, de jelentősebb - 10 mm-t meghaladó - csapadékösszeget csak kevés helyről jelentettek. A front előterében délies áramlással szubtrópusi levegő érkezik Európa déli, délkeleti területeire, Spanyolországban a csúcshőmérséklet több helyen is eléri a 30 fokot. A front mögött ugyanakkor hidegebb levegő árasztja el a kontinens északnyugati felét, ezért ott 15 fok alatt maradnak a maximumok.

A Kárpát-medence a hullámzó front előtt helyezkedik el, ezért vasárnap reggelre több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

Vasárnap csökken a felhőzet és a gomolyfelhők mellett általában többórás napsütésre számíthatunk, már csak szórványosan fordulhat elő csapadék. A záporok, zivatarok környezetében az északira forduló szél megerősödhet, néhol viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 12, 13 fok körül alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna átléphette a vörös vonalat, orosz katonák százezrei érkezhetnek hamarosan a frontra – Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrajna az elmúlt hetekben több kimagaslóan fontos orosz radarállomásra is csapást mért, ez pedig éppen a legfontosabb szövetségesüknél, az Egyesült Államoknál okozott feszültséget – írja a The Washington Post. Rusztem Umerov, az ukrán védelmi miniszter kedden adott interjút a Reutersnek, amelyben számos témát érintett. Beszélt az érkező F-16-os vadászgépekről, a frontvonal állásáról, valamint az oroszok várható lépéseiről is. Elmondta, hogy Moszkva várhatóan 2-300 ezer új katonát küld majd Ukrajna ellen. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×