eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: dunakeszipost.hu
Nyitókép: dunakeszipost.hu

Három városban egymás torkának esik a DK és a Momentum

Három olyan helyen is előválasztást kezdeményez a DK, ahol a Momentum az ellenzék győzelmét veszélyezteti - fogalmaz a Demokratikus Koalíció közleménye.

A fővárosi kerületek többségében és magyar városok tucatjaiban közös jelöltben állapodtunk meg, kivéve Budafok-Tétényt, ahol az előválasztás jelentette a kompromisszumot. Van azonban 3 olyan város is az országban, ahol nem sikerült megegyezni a közös jelölt személyéről, a Momentum pedig az előválasztástól is elzárkózik. Ez a 3 város Győr, Szigetszentmiklós és Dunakeszi - olvasható a másodfokon is elítélt Varjú László által aláírt közleményben.

A Demokratikus Koalíció ezért ismét azt kezdeményezi, ezúttal már a nyilvánosságban, hogy a Momentum ne zárkózzon el az előválasztástól, ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést, és legyen előválasztás Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin!

A 24.hu ad hátteret a három helynek. Azt írják: Szigetszentmiklóson 2019-ben győzött az ellenzéki összefogás. Idén a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd Kocsis Évát, a DK választókerületi elnökét támogatja, míg a Momentum Gyurcsik József szigetszentmiklósi önkormányzati képviselőt indítja.

Dunakeszin öt éve a Fidesz nyert. A polgármesteri széket a Momentum Cseresznyés Csillával, a párt helyi politikusával, a DK Tonzor Péterrel, a párt korábbi országgyűlési képviselőjelöltjével hódítaná el.

Győrben még zavarosabb a kép. Ott a helyi szinten 2019-ben és 2022-ben is veszítő, DK-s Glázer Tímea, Pintér Bence, az ugytudjuk.hu című helyi portál főmunkatársa, akit a Momentum és az LMP támogat, valamint a szexbotránya után visszatérni szándékozó, korábbi polgármester Borkai Zsolt is a Fidesz legyőzésére vállalkozik.

Az Infostarton ma számoltunk be arról, hogy Szekszárdon is konfrontáció alakulhatott ki a DK és egy helyi szinten erősnek mondható civilszervezet között.

Címlapfotónkon a dunakeszi városháza látható.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×