eur:
394.33
usd:
369.97
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

Szükség lesz napszemüvegre, de néhol az esernyő is előkerülhet - időjárás-jelentés

Már számítani kell hajnali fagyokra, így napközben sem lesz olyan meleg, mint az elmúlt napokban volt.

Időjárási helyzet Európában:

A nyugat-európai partvidék mentén több ciklont, illetve hullámzó frontjaikat is megfigyelhetjük, illetve mediterrán ciklon örvénylik a Genovai-öböl felett. Emiatt a kontinens nyugati, délnyugati felén mozgalmas, többfelé csapadékos az idő, különös tekintettel a Brit-szigetekre, Franciaország délkeleti részeire és Olaszországra. E ciklonrendszer előoldalán az Északi-tenger déli partjaitól egészen a Balkán-félszigetig kifejezetten enyhe az időjárás, nagy területen 15 fok körüli vagy a fölötti csúcsértékek jellemzőek. Eközben a Kelet-európai-síkság déli része fölött anticiklon található, így ott naposabb, száraz, de hidegebb az idő.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is enyhe, de már nedvesebb légtömegek alakítják, így kedden már helyenként számíthatunk csapadékra.

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

Hajnalban foltokban köd képződhet. A változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként már előfordulhat zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:42
×
×
×
×