eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ötös lottó: minden idők második legnagyobb főnyereménye a tét

Megközelítette minden idők legnagyobb nyereményét az ötös lottó, szombaton 5 milliárd 350 millió forint a tét. A mostani a 2003-as ezüstérmest előzte meg, akkor 48 héten át 5 milliárd 92 millió forintig emelkedett a nyeremény. Ha még egy hónapon át halmozódott volna, akkor a szabályzat alapján a többi nyertes között kellett volna felosztani az összeget, de ilyenre még egyszer sem volt példa. Panulin Ildikót, a Szerencsejáték Zrt. vállalati kommunikációs főosztályvezetőjét kérdeztük.

Az ötös lottó 67 éves történetének a mostani a második legmagasabb összegű nyereménye. A jelenlegi halmozódási szakaszban – 25 hét alatt – a „legszerencsésebb” szám a 3-as, ezt ugyanis már négyszer sorsolták ki – mondta az InfoRádióban Panulin Ildikó, aki szerint ez azért is érdekes, mert

a legkedveltebb szám a 3-as, a 7-es, a 13-as és a 21-es.

Szintén figyelemre méltó, hogy az elmúlt 25 hét alatt 809-en voltak azok, akik egy számra álltak a telitalálattól. Közülük mintegy 630-an legalább milliós nyereményt kaptak a négytalálatos szelvényükért.

A rekord közeli nyereményjáték miatt hétről hétre emelkednek a Szerencsejáték Zrt. forgalmi adadait, nagyjából 1-1,5 milliárdos főnyereménynél már „láthatóan” többen játszanak, 3 milliárdnál pedig „rendesen megugrik” a forgalom – fogalmazott a kommunikációs főosztályvezető. A mostani alkalommal, a halmozódás kezdete óta, azaz múlt év júliusához képest 50 százalékkal emelkedett a forgalom – tette hozzá.

A nagyobb forgalom értelemszerűen pozitív hatással van a nyeremény összegére, amellett, hogy idén januártól a személyi jövedelemadó megszűnése a számsorsjátékoknál szintén emeli a nyereményösszegeket minden nyerőosztályban.

Panulin Ildikó arra is kitért, hogy

a Szerencsejáték Zrt. minden esetben a nettó összeget hirdeti meg, tehát azt az összeget kapja a szerencsés, ami „látható” – momentán 5,3 milliárd forint.

Korábban, 2023 végéig ezeket a nyereményeket személyi jövedelemadó terhelte, és azt a Szerencsejáték Zrt. fizette meg, és ennek ismeretében állapította meg a nyerhető összegeket.

Abban az esetben, ha most szombaton lesz nyertes, a sorsolást követően 90 nap áll majd a rendelkezésére, hogy jelentkezzen a nyereményéért az úgynevezett „nagynyertes” vonalon. Ekkor a lottótársaság egy „feddhetetlen” munkatársa a szelvényen lévő információk alapján győződik meg arról, hogy valóban a nyertes van-e a vonal túloldalán. A nyeremény átvételének további feltétele, hogy Magyarországon nyitott forintalapú folyószámlával kell rendelkeznie a nyertesnek, a kifizetés ugyanis minden esetben banki utalással történik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×