eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Érdeklődők a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a fővárosi Hungexpón 2024. január 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Soha ennyi diák nem tájékozódott még a jövőjét illetően

Látogatói rekord született a legnagyobb hazai felsőoktatási seregszemlén, 60 ezer diák vett részt múlt csütörtöktől szombatig a 24. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon - közölte a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.

A szervezet tájékoztatása szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK rendezvényén csaknem 150 kiállító kínálatával, programjaival, aktivitásaival ismerkedhettek meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnokába látogató fiatalok.

"Soha ennyi fiatal nem érezte még ennyire fontosnak, hogy személyesen tájékozódjon a jövőjét illető kérdésekben"

- írta a közleményben Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

Az esemény legnagyobb értéke, hogy a látogatók szinte az összes magyar felsőoktatási intézményt megismerhették - tette hozzá.

Az Educatio kiállításokon "arról is képet adunk, hogy milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez a kiválasztott egyetem, hiszen egyre több munkáltató, munkaerőpiaci szereplő is jelen van az eseményen" - tette hozzá Budai Marcell.

A rendezvény jelentőségéről úgy fogalmaztak: az Educatio egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára ahhoz is, hogy személyesen is információt gyűjthessenek a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról, akár a szabadidős tevékenységekről is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×