INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

budai marcell

2021.11.27. 09:38

Az egyetemi online oktatás most úgy terjed, mint a vírus - körkép

Egymás után mondják le a nyílt napokat a járvány miatt az egyetemek, de van, ahol digitális oktatást is elrendeltek, a vizsgákat ugyancsak online tartják. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint a korlátozásokra elsősorban az oktatók fertőzöttsége miatt van szükség.
2021.10.04. 10:38

HÖOK: nagyobb mértékben nőtt az igény, mint a kollégiumi kapacitás

A legutóbbi felmérések szerint a jelentkezők több mint harmadának nem jut hely a kollégiumokban, így férőhely hiányában végül albérletbe kényszerülnek. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint a közelmúltban megvalósított fejlesztések hiába bővítették a kapacitást, ez még mind messze nem elegendő.
2021.04.29. 17:53

HÖOK: a gyakorlati képzéseknél lehet fontos a hosszabbítás

Meghosszabbíthatják az egyetemek, főiskolák a tavaszi félévet, az erről szóló rendelet szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben. Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke szerint a lehetőséggel azoknál a szakoknál, tárgyaknál élnek majd, ahol a gyakorlati képzés elengedhetetlen.
2021.03.09. 17:38

Félezer egészségügyi hallgatót mozgósíthatnak – akadnak még kérdőjelek

Az egészségügy túlterheltsége miatt már elkezdték mozgósítani az egészségtudományi felsőoktatásban tanuló hallgatókat. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának kommunikációs vezetője az InfoRádiónak azt mondta: úgy tudják, nagyjából 500 hallgató segítségére számít a kormány, de az még nem tisztázott, hogy a jelenlegi önkéntesekkel együtt számolnak-e ekkora létszámmal.
2020.08.27. 18:20

HÖOK: nagyobb a fertőzöttség az egyetemisták körében, mint korábban

Úgy tűnik, hogy az egyetemisták körében nagyobb a koronavírus-fertőzöttség, mint az elmúlt szemeszterben, így akár a tervezett intézkedések szigorítására is szükség lehet ősszel – mondta az InfoRádiónak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke. Budai Marcellt azután kérdezte az InfoRádió, hogy a Corvinus, a Szent István és a Pécsi Tudományegyetem gólyatáborában is találtak koronavírusos diákokat.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018