eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
fotó: OMSZ
Nyitókép: OMSZ

Sokkoló fotóval figyelmeztetnek a mentők

Minden évben elmondják, és mindig van, akinek hiába.

A mentők minden szilveszterkor találkoznak olyan pirotechnikai eszköz által okozott balesettel, amik életre szóló sérülést okoznak - írta közösségi oldalán a mentőszolgálat.

Most sokkoló előttte-utána fotóval próbálják felhívni a figyelmet, hogy a petárdázás nem csak a környezetre veszélyes, a szerkezet használójában is maradandó kárt tehet.

Az Országos Metőszolgálat arra is figyelmeztet, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint szilveszter éjszakáján sok helyen alacsony hőmérséklet várható,

egy utcán fekvő ember pedig akár 10-20 perc alatt is veszélyesen lehűlhet.

A közhiedelemmel ellentétben az alkohol nem ellensúlyozza az alacsony hőmérséklet okozta veszélyeket, sőt, akár megbéníthatja a szervezet hőszabályozását, ami még gyorsabb kihűléshez vezethet.

Az Országos Mentőszolgálat megerősített szolgálattal készül a szilveszterre, mivel ilyenkor a segélyhívások, a mentési feladatok száma - különösen a fővárosban és a nagyvárosokban - jelentősen megnő.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×