eur:
389.44
usd:
358.86
bux:
66333.07
2024. február 26. hétfő Géza
Vonatpótló autóbusz a budapesti Déli pályaudvar mellett 2015. február 2-án. A MÁV vonatpótló autóbuszokat közlekedtet a Déli és Kelenföldi pályaudvar között, mert január 31-én este újabb kövek estek le a vágányra és tovább csúszott a támfal földje a két állomás közötti alagútnál. A vonatok nem közlekednek a Déli pályaudvarra, ez naponta átlagosan 250 járatot érint.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Vasárnaptól másképp járnak a vonatpótló autóbuszok

Vasárnaptól a jobb csatlakozások érdekében országszerte több szakaszon módosul a vonatpótló autóbuszok menetrendje - olvasható a MÁV honlapján.

A változás a 38-as számú Nagyatád-Somogyszob, a 47-es számú Dombóvár-Komló, a 78-as számú Balassagyarmat-Ipolytarnóc, a 89-es számú Miskolc-Tiszaújváros, a 98-as számú Abaújszántó-Hidasnémeti, a 103-as számú Karcag-Tiszafüred, a 114-es számú Mátészalka-Csenger, a 121-es számú Mezőhegyes-Újszeged, a 125-ös számú Mezőhegyes-Battonya, valamint a 146-os számú Lakitelek-Kunszentmárton vonalat érinti. A közlemény szerint számos helyettesítő járat megszűnik, de indítanak újakat is, több helyen pedig új útvonalat vagy megállót jelölnek ki a buszoknak.

A módosítás kedvezőbb csatlakozásokat eredményez, a korábbinál jobban kihasználja a MÁV és a Volánbusz integrációjának előnyeit – indokolták a menetrend átalakítását.

A vonathelyettesítő járatokon a vasúti üzletszabályzat, díjszabás és kedvezményrendszer érvényes, így azok vasúti menetjeggyel, vármegye- és országbérlettel is használhatók. A buszokon kerékpár nem szállítható. A felszálláskor is megvásárolható, egységes árú helyettesítő vonaljegy ugyanannyiba kerül, mint a legalacsonyabb besorolású, 10 kilométeres övezetű menetjegy, meg lehet venni 50 és 90 százalékos kedvezménnyel is.

A megváltozott közlekedési menetrendek csütörtöktől az elektronikus értékesítési és utastájékoztató felületeken szintén megtekinthetők, az érintett állomásokon pedig tájékoztatók segítenek – olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

Orbán Viktor a parlamentben: sűrű nap áll előttünk

A miniszterelnök napirend előtti szónoklatával indult a tavaszi parlamenti félév. Az első ülésen választanak új köztársasági elnököt és hagyhatják jóvá a honatyák Svédország NATO-csatlakozásának magyar támogatását. Tartson velünk, az eseményeket folyamatosan közvetítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma- Interaktív online előadás

A sikeres kereskedőket a sikertelenektől az választja el, hogy hol lépnek be és hol lépnek ki a pozícióból. Senkinek nincs jövőbe látó szemüvege, de a fontos szintek azonosításával sokat javíthatunk esélyeinken a tőzsdeparketten. De miért ilyen fontosak? A hosszú távon is profitábilis kereskedési stratégiák alappillére a támasz-ellenállás, erre célszerű minden kereskedőnek felépítenie a belépési és kilépési rendszerét. Ezen szintek figyelmen kívül hagyása mellett nem érhetsz el konzisztens eredményt, hiszen a kockázatkezelésben is meghatározó szerepet töltenek be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×