eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Getty Images/ shutterjack

Különös figyelmeztetést kaptak a Börzsönyben túrázók – arab és orosz nyelven

Senki sem tudja, hogy miért és ki rakta ki a vadászatra figyelmeztető, csak idegen nyelven tájékoztató táblát.

Érdekes figyelmeztető táblákkal találkozhatnak a Börzsöny erdeiben a túrázók. A táblákon nincs magyar nyelvű felirat, nincs feltüntetve, milyen szervezet tette ki őket. Viszont látható rajta egy puskájával célra tartó vadász, valamint öt különböző nyelvű felirat, miszerint vadászidény miatt a területen intenzív vadászat folyik, ezért veszélyes az erdőben tartózkodni. Az arab nyelvű felirat a legegyszerűbb: ott csak az áll, hogy vadászidény van, az erdőben veszélyes lenni – írja a Telex.

A portál megkereste a területen illetékes Duna–Ipoly Nemzeti Parkot, mit tud a táblákról, de

a nemzeti parknak nincs hivatalos információja, hogy a táblákat ki helyezte el.

Az Ipoly Erdő Zrt. szeptember közepén arról tett közzé posztot a közösségi oldalán, hogy „mind a Börzsönyben, mind a Cserhátban, megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák–magyar határszakasz felé tartanak kisebb vagy nagyobb csoportokban”.

Székely József diósjenői polgármester akkor arról írt a község honlapján, hogy „döbbenetesen megnőtt az embercsempész-tevékenység a régióban, migrációs főútvonallá változott a Börzsöny”. Most viszont közölte, hogy a bejelentése után két héttel, szeptember végére teljesen megszűnt az idegenek mozgása a község környéki erdőkben. Szerinte a menekültek belátták, hogy nem érdemes errefelé a tiltott határátlépéssel próbálkozni, azért maradtak el. A különös vadászos tábláról azt nyilatkozta, azt nem az önkormányzat rakta ki, de véleménye szerint hasznos lehet azoknak, akik nem tudnak magyarul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×