eur:
394.07
usd:
363.64
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Pixabay

Egy friss felmérés szerint egyre több fiatal hagyná itt az országot

A fiatal munkavállalók egy jó része, 30 százaléka ismét fontolgatja, hogy külföldön vállalna munkát, majdnem annyian kelnének útra, mint tíz évvel ezelőtt.

A K&H ifjúsági index friss felmérése a 19-29 évesek tanuláshoz és munkához fűződő viszonyát vizsgálta, ebből derült ki, milyen sokan próbálnának szerencsét külföldön - írja a Menedzsment Fórum.

Mint írják, a már dolgozó fiatalok kicsit több mint 30 százaléka több-kevesebb elszántsággal fontolgatta 2023 harmadik negyedévében, hogy külföldön vállalna munkát. Ugyanakkor 40 százalékuk nemet mond erre a lehetőségre. A 2012 óta minden negyedévben elkészített felmérés korábbi eredményeiből látható, hogy

a külföldi munkavállalást tervezők aránya 2021 közepén ismét visszaugrott 30 százalék fölé - ami 2012-2015 között huzamosabban jellemző volt -, és azóta is ezen a szinten maradt.

A felmérésből kiderült, hogy hosszabb távon javult a fiatalok helyzete a munkavállalást területén.

Árva András, a K&H lakossági szegmens marketing vezetője azt nyilatkozta: „A stabil munkahely kulcsfontosságú a fiatalok jövője szempontjából. A megfelelő állásban lévő fiatalok így könnyebben tudnak tervezni, például a lakásvásárlással, amelyhez gyakran a családi segítség mellett lakáshitelre is szükség van. Egy-egy lakáshitel évtizedes elköteleződést jelent, amit csak biztos anyagi háttérrel lehet bevállalni.”

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×