eur:
380.67
usd:
349.5
bux:
57878.43
2023. december 1. péntek Elza
Lázár János építési és közlekedési miniszter sajtótájékoztatót tart az állami beruházások változásáról az Építési és Közlekedési Minisztériumban 2023. július 11-én. Augusztus elsején lép életbe az állami építési beruházások teljes életciklusát szabályozó új törvény, amely az összes, legalább 50 százalékban magyar költségvetési, illetve uniós forrásból finanszírozott beruházásra vonatkozik a jövőben.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Lázár János megvásárolná a GySEV osztrák részét is

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint az osztrák-magyar tulajdonú vasúttársaság modellje már nem működőképes úgy, hogy "mi vagyunk alul balekként".

A magyar állam szeretne nagyobb, sőt akár 100 százalékos tulajdonrészt is a GySEV-ben (Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.), és Lázár János erről is fog tárgyalni kedden az osztrák közlekedési miniszterrel – írja a 24.hu az építési és közlekedési miniszter szavait idézve a parlament Gazdasági Bizottságának meghallgatásáról.

A miniszter úgy véli az osztrák állammal való közös tulajdonosi konstrukcióról, hogy a jelenlegi modell nem működőképes tovább.

Mint a portál írja, a vasúttársaság ügye azért is került elő a meghallgatáson, mert Lázár a múlt héten indoklás nélkül menesztette a cég osztrák vezérigazgató-helyettesét, Hanna Dellemannt. Ausztria szerint az egyoldalú döntés azonban ellentmond a társaság jogi szerződéséinek, ezért jogi eljárást kezdeményeztek.

A GySEV vasúttársaság osztrák-magyar közös tulajdonban van; a lap az Opten céginformációs rendszerre hivatkozva azt írta, hogy a társaságban a magyar államnak van többségi tulajdona.

Címlapról ajánljuk
Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

Fradi-siker: a 98. percben jött el a legszebb pillanat

A Ferencváros 0-1-ről fordított a Csukaricski ellen az Európa Konferencia-ligában, Zachariassen egyenlített, majd Pesics a 98. percben óriási gólt rúgott. A Fradinak az utolsó fordulóban elég a döntetlen a továbbjutáshoz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.01. péntek, 18:00
Turi Attila
a Magyar Művészeti Akadémia elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×