eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Portrait of Latin American young man in smart casual clothing, representing young businessman, entrepreneur or University student. Handsome Latino in blue shirt commuting to work, having coffee break or communicating with business partners.
Nyitókép: Drazen_/Getty Images

Magyar vonatkozásai is vannak a német vasúti sztrájknak, már szerdától

Több, Magyarország területén áthaladó vonatot is érint a német vasúton korlátozásokkal járó munkabeszüntetés.

A német vasúttársaság (Deutsche Bahn) információi és a MÁV tájékoztatása szerint a vasúti sztrájk Németországban szerda este tíz órától csütörtök este hatig tart, emiatt pedig a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban is jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani.

A munkabeszüntetés miatt

  • Tatabányáról több Railjet express vonat csak az ausztriai Salzburgig,
  • szerdán a Berlinbe közlekedő Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepinig,
  • csütörtökön a Berlinből induló Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepintől közlekedik,
  • csütörtökön a Hungária EuroCity Drezdáig jár, de arról Prágában egy másik szerelvényre kell átszállni, míg visszafelé a Hungária EuroCity csak Prágától közlekedik.
  • Pénteken a Hungária EuroCity csak Prágáig közlekedik.
  • A Tatabánya-München, illetve München-Tatabánya közötti railjetek korlátozás nélkül közlekednek, az úgynevezett 66-os számú Railjet kivételével, amely szerdán csak Salzburgig jár.

A magyar vasúttársaság tájékoztatása szerint a már korábban megváltott Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválthatóak, vagy a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatóak. A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az informacio@mav-start.hu címen intézhetik az utasok.

Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz - írták.

A Deutsche Bahn azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat, illetve azt ajánlják, hogy Németországba utazás előtt tájékozódjanak a Deutsche Bahn, illetve az Osztrák vasút (ÖBB) weboldalán és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál - olvasható a Mávinform tájékoztatójában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×