eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Tuba Zoltán/Karácsony Gergely/Facebook

Magára maradhat Karácsony Gergely

Lapértesülés szerint két helyettese nélkül indulhat újra Karácsony Gergely a főpolgármesteri posztért. Kerpel-Fronius Gábor polgármester, Tüttő Kata pedig uniós képviselő lenne a következő ciklusban.

A főpolgármester már tavaly decemberben egyértelművé tette indulási szándékát, de arról még mindig folyik az egyezkedés, hogy melyik ellenzéki párt sorakozik föl mögötte, és persze arról is, hogy mit kér a támogatásért cserébe - írja a Népszava.

.A lap értesülései szerint

sem a Momentum, se a főpolgármester nem erőltetné a folytatást.

Így Kerpel-Fronius Gábor polgármesterjelöltként fut neki a jövő évi választásoknak, méghozzá az V. kerületben. Ezt azonban a párt nem erősítette meg.

Más utat választ a továbblépésre Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes: az MSZP európai parlamenti listavezetőjeként az Európai Unióban folytatná. Egyelőre itt sincs hivatalos itt döntés, sőt még a párton belüli jelölési folyamat se indult el, de a szocialista politikus a Népszavának megerősítette, hogy örömmel vállalná a feladatot, ha a párt bizalmat szavaz neki.

A másik két főpolgármester-helyettes egyik választáson sem méretné meg magát. A tavaly parlamenti képviselővé választott párttársát, Gy. Németh Erzsébetet váltó Bősz Anett humán területekért felelős főpolgármester-helyettes még a választások előtt szeretne elindítani egy családokat segítő programot. Az önkormányzati választási kampány legfontosabb feladata számára az, hogy Pest megyei 1. számú választókerületének elnökeként segítse a Demokratikus Koalíció (DK) polgármester- és képviselőjelöltjeit.

Semmilyen módon nem száll be a jövő évi választási kampányokba Kiss Ambrus, általános főpolgármester-helyettes.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×