eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Árellenőrző alkalmazás egy mobiltelefonon az idén július elsején indult online árfigyelő rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztatón a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én. Az online árfigyelő rendszer hatékony fejlesztésnek bizonyult az infláció letörésére, arra, hogy hatékonyan vegyük föl a szankciós inflációval szemben a versenyt – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Nyitókép: Lakatos Péter

Már videó is segíti az árfigyelő boltszűrő funkcióját - mutatjuk

A Gazdasági Versenyhivatal videóval mutatja be az Árfigyelő legújabb, térképes boltszűrő funkciójának működését és előnyeit.

A GVH közlése szerint az Árfigyelő rendszer már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat.

A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával, az aktuális tartózkodási hely megadásával - az erre szolgáló ikonra klikkelve - a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezhetik, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait összehasonlíthatják.

A térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti az elmúlt hónapokban kibontakozott piaci versenyt, azáltal, hogy erősíti a helyi mikropiaci árversenyt az egymás közelében található kiskereskedelmi boltok között.

Az új funkció az egyes üzletek árainak a korábbinál is jobb átláthatóságával további napi versenyre ösztönözheti a kereskedelmi láncokat, így hozzájárulhat az élelmiszer-infláció további csökkentéséhez.

A július elseje óta elérhető online Árfigyelő 62 termékcsoport több száz termékének napi árát mutatja meg, hat kiskereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában - olvasható a GVH közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×