eur:
389.8
usd:
363.73
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Kövér László, az Országgyűlés elnöke a XXVI. Szentkirály Szövetségi Találkozón, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szentistvánon 2023. augusztus 13-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Kövér László a svéd NATO-tagágról: Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni

A házelnök szerint a svédek nem szeretik a hazájukat.

Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal,abból egyenesen követ-keztethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre - fogalmazott Kövér László a HírTV-ben.

Az Országgyűlés elnöke a Svédországban iskolai tananyagként bemutatott svéd oktatófilm kapcsán beszélt, amely mely szerint Magyarországon 2010 óta folyamatosan romlik a demokrácia helyzete.

Kijelentette:

„Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni.

Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén.”

Szerdán Gulyás Gergely minden alapot nélkülöző vádaskodásnak és indokolatlan sértésnek nevezte a kisfilmet, és úgy vélte, ha a filmet az állami iskolákban játsszák le, az azt jelenti, hogy Svédország mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország ne ratifikálja a NATO-csatlakozásukat.

Csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csatlakozott a kórushoz egy levéllel, melyet svéd kollégájának írt. Ebben nem is annyira burkoltan üzente meg, hogy az ehhez hasonló „sértések” nem segítik a svédek követeléseinek teljesítését.

Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálása lassan egy éve húzódik, és a katonai szövetségben már csak a török és a magyar parlament nem szavazta meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×