eur:
389.15
usd:
363.62
bux:
68165.89
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Mozgólépcső melletti felvonó az M3-as metróvonal felújított Arany János utcai állomásán az átadóünnepsége napján, 2023. március 20-án. Átadták a budapesti 3-as metró megújult Arany János utcai és Nyugati pályaudvari állomását; a felújítás költségeinek hozzávetőleg kétharmada uniós, egyharmada pedig hazai forrás.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Izraeli turisták elleni feltételezett ellenőri atrocitást vizsgál a BKK

Az Ynet izraeli lap cikkéből derült ki, hogy izraeli turisták összetűzésbe keveredtek két ellenőrrel a metró kijáratánál Budapesten.

Az esetnek az rtl.hu járt utána. Azt írják, hogy Tamar Jordani 48 éves jeruzsálemi tanárnőt és 65 éves édesanyját csütörtökön állította meg két ellenőr, amikor el akarták hagyni az egyik metróállomást. Elkérték a jegyüket, majd azt mondták, hogy azok nem érvényesek, mert elhagyták a belvárost.

„Édesanyám nagyon jól ismeri Budapestet, és vita tört ki, amikor közölte velük, hogy ez nem igaz. Elvették az útleveleinket, hogy bírságot szabjanak ki. Nem egyeztünk bele, hogy fizessünk” – mondta Tamar Jordani az Ynetnek.

A nő szerint az ellenőrök követelték, hogy fizessenek 25 ezer forint bírságot, aminek felét elengedik, ha a helyszínen, készpénzben teszik ezt meg.

A két nő fotókat készített, és állításuk szerint ekkor az ellenőrök rájuk támadtak, sőt antiszemita megjegyzéseket is tettek.

Rendőrök is érkeztek a helyszínre, és a két izraeli nőt és a két felügyelőt is kihallgatásra bevitték a rendőrkapitányságra. A turisták állítása szerint "a rendőrök is belátták, hogy nem volt probléma a jegyünkkel, de nem volt hajlandó semmilyen lépést tenni ellenük.”

A Telex elérte a BKK-t

Azt írták nekik: A jelenleg rendelkezésre álló információink alapján az izraeli állampolgárságú utasok érvénytelen, utazásra nem jogosító jeggyel vették igénybe a BKK szolgáltatását, ezért jegyellenőreink az ellenőrzés során pótdíjazási eljárást indítottak. Az üzletszabályzat és a díjszabás alapján 25 ezer forint pótdíjat köteles fizetni az ügyfél, aki érvénytelen jeggyel utazik, a pótdíj mértéke viszont 12 ezer forintra mérséklődik, ha a pótdíjazás során a helyszínen kiegyenlítik.

Ismereteink szerint a pótdíjazási eljáráskor – miután az utasok átadták az útlevelüket adatfelvétel céljából – vita alakult ki az érintettek között, ezért a pótdíjazási eljárás alá vont utasok rendőrt hívtak. Ezután az ügyben érintetteket bevitték a XIV. kerületi rendőrkapitányságra kihallgatásra, melyről jegyzőkönyv készült.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×