eur:
389.51
usd:
363.14
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Pharmacist accepting credit card by contactless payment.  Woman purchasing products in the pharmacy. Pharmacist hands charging with credit card reader.
Nyitókép: jacoblund/Getty Images

Internetes csalás áldozatává vált az internetből meggazdagodott magyar milliárdos

Bankkártyacsalóknak sikerülhetett 50 millió forinttal lehúzni Magyarország egyik leggazdagabb emberét.

Internetes csalóknak sikerült kijátszania az internet révén jelentős vagyonra szert tevő Gattyán Györgyöt, Magyarország negyedik leggazdagabb emberét. A Blikk úgy tudja, a rendőrség több személy ellen is eljárást folytat, miután azok sikeresen megcsapolták az üzletember bankkártyáján lévő összeget, mintegy 50 millió forinttal károsítva meg őt.

A lap „informátora” szerint lassan fél éve folyik a nyomozás. Az eddigi adatok azt mutatják, hogy Gattyán bankkártyájának adatait egy internetes vásárlás során szerezhették meg a bűnözők.

„Az egyik munkatársa rendelt interneten eszközöket, pipereholmikat, a számla kiegyenlítésekor pedig a főnöke kártyájának adatait használta” – mondta névtelenséget kérő forrás. – A hölgynek felhatalmazása volt az adatok megadására, így a jelek szerint őt nem terheli felelősség.”

Ám éppen ennek a vásárlásnak a következményeként egy magyar és ukrán bűnözőkből álló csoportnak sikerült hozzáférnie a számlához, amiről 50 millió forintnyi összeget emeltek le. Ezt észlelve érkezett feljelentés a rendőrségre. A Blikk úgy tudja, pénzmosás alapos gyanújával indult nyomozás. A bűnszervezet több feltételezett tagját sikerült azonosítaniuk a nyomozóknak, sőt, őrizetbe vételekre is sor került.

„Valóban csalás áldozata lett Gattyán György. Részletekről azonban a folyamatban lévő nyomozás sikerességére való tekintettel nem beszélhetünk. Magánemberként és cégcsoportszinten viszont azt tapasztaljuk, hogy megnövekedett a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma, így mindenkit arra intünk, legyen nagyon óvatos és körültekintő az adatai védelmében” – nyilatkozta a Gattyán által alapított és tulajdonolt Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×