eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Back view of female employee speaking on video call with diverse colleagues on online briefing with laptop at home.
Nyitókép: nensuria/Getty Images

Ujvári Enikő: súlyos veszélye is van a hibrid munkavégzésnek

Hamarosan lejár Az Év Családbarát Vállalata nevű pályázatra való jelentkezés határideje, melynek fókuszában a munkahely szociális megtartó funkciójának erősítése áll.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Az Év Családbarát Vállalata pályázatára szeptember 18-ig jelentkezhetnek a cégek. A zsűri nem elsősorban a nagy beruházásokat keresi, viszont fontosnak tartja, hogy a jelentkezők ne elszigetelt intézkedésekkel pályázzanak, hanem látható legyen a munkavállaló-központú gondolkodás, a családbarátság a vezetés egészében – mondta az InfoRádióban A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány alelnöke, Ujvári Enikő.

A kisebb cégek is pályázhatnak, ha van olyan stratégiai dokumentáció, ahol a munkavállaló-központú gondolkodás tetten érhető, vagy úgy vannak a kérdések összeállítva, hogy meg tudják nézni, milyen intézkedéseket tettek eddig, és a jövőben mit terveznek. Ennek alapján látják, hogy elszigetelt az intézkedés, vagy pedig együtt gondolkodnak a munkavállalóval, válaszokat adnak-e az éppen felmerülő élethelyzetekre.

"A vállalatnak is lehetnek olyan élethelyzetei, amikor a közösségi együttgondolkodás fontos lehet, és ezeket mind értékeljük"

– mondta Ujvári Enikő. A felhívásban kiemelték: a közösség fejlesztése terén olyan intézkedések, lépések, ötletek vannak, amelyek a mentális egészséggel, az elmagányosodással, a bizonytalanság érzésével függnek össze, ezek ellen lépnének fel.

"Azt látjuk a vállalatoknál, hogy a hibrid munkavégzés most már egy köztünk lévő valóság. Nagyon sok helyen tényleg probléma, hogy ennek minden öröme mellett a kollégák kezdenek elszigetelődni, nehezebb őket visszacsábítani az irodába, aminek az a hátránya megvan, hogy a közösséget is elveszíthetik a vállalat egészével, és akkor egy nagyon fontos megtartó közeget veszít el az egyén is" – mondta az alapítvány alelnöke.

Vannak olyan intézkedések, amelyek arra ösztönzik a kollégákat, hogy bemenjenek és találkozzanak egymással. Lehetnek ezek olyan színes programok, melyek fókusza a csapatépítés, vagy hogy egymást megismerjék.

Olyan életvezetési tanácsokra, előadásokra vagy programokra gondolnak a vállalatnál, ami segíthet az egyéneknek, a családos helyzetben lévőknek, legyen bármely élethelyzeti problémájuk.

A klasszikus, kismamákat, kispapákat segítő lehetőségek most is fontosak, ezekre ugyanúgy figyelnek, de most rájuk jobban koncentrálnak. A nyugdíj előtt álló kollégák segítése is előtérbe kerül, hogy miként lehet felkészíteni őket a nyugdíjra, hiszen ők a potenciális nagyszülők. Ez is nagyon fontos téma egyre több vállalatnál, és próbálnak tapogatózni, miként lehet ezzel jól és ügyesen foglalkozni. "Minden innovatív ötletet örömmel fogad a zsűri, amivel találkozhatunk."

Pályázni itt lehet, szeptember 18-án éjfélig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×