eur:
379.08
usd:
348.55
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Doctor with blood sample of Covid-19 Omicron B.1.1.529 Variant and general data of covid-19 Coronavirus Mutations.
Nyitókép: yalcinsonat1/Getty Images

Ennyien kérték a Covid-elleni oltást

Az idei évre jelentősen csökkent a Covid-19 elleni védőoltások iránti érdeklődés Magyarországon: augusztus elejéig kevesebb mint négyezren vettek fel oltást.

Idén augusztus 8-ig bezárólag 1626-an kaptak első, 955-en második, 1653-an harmadik oltást a koronavírus-fertőzés okozta súlyos megbetegedés megelőzésére itthon – írja a napi.hu a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központtól (NNGYK) kapott adatok alapján.

Ezek a számok eltörpülnek a tavalyi év mutatóihoz képest. 2022-ben ugyanis összesen több mint 979 ezer oltásdózist vett fel a lakosság, közte 152 ezer első, 205 ezer második és 719 ezer harmadik oltást.

Jelenleg a raktárakban és kórházi oltópontokon 1,48 millió oltásra elegendő Pfizer/BioNTech-, valamint 369 ezer oltásra elegendő Janssen-vakcina áll rendelkezésre.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) idén májusban jelentette be, hogy a koronavírus-járványt immár nem tekinti globális vészhelyzetnek. Ezzel együtt a vírus továbbra is jelen van a világban. Az NNGYK múlt pénteken arról számolt be, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus új variánsa, az Eris, avagy EG.5, amely miatt több országban is megemelkedtek a fertőzéses esetszámok az elmúlt hetekben. A WHO a figyelmet igénylő változatok között tartja számon az Erist. Az NNGYK hangsúlyozza ugyanakkor, ez a variáns is csupán influenzaszerű tüneteket okoz. A súlyos megbetegedés kialakulásának veszélye alacsony.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 07:38
×
×
×
×