eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Személygépkocsik a Suzuki Világ Budaörsi telepén 2022. augusztus 5-én. 10 Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr egyesületeinél.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Polgárőröket "küldenek rá" a tanévkezdésre

Idén is kiemelt figyelmet fordítanak a tanévkezdés biztonságára a településeken dolgozó polgárőrök - közölte az Országos Polgárőr Szövetség hétfőn.

A 2023-24-as tanév időszaka alatt a polgárőrök önállóan, de a rendőrséggel szoros együttműködésben, fokozottan vesznek részt a településeken a bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatok végrehajtásában - írták, hozzáfűzve, a reggeli és a délutáni órákban ellenőrzik a tanintézmények környékét.

A gyermekbalesetek megelőzése érdekében a polgárőrök segítenek a forgalomirányításban, a gyalogátkelőhelyek biztonságos használatában, emellett részt vesznek a gyermekek ellen irányuló jogsértő cselekmények megakadályozásában és erősítik a drogprevenciós járőrszolgálataikat - tudatták.

Kitértek arra, hogy azon településeken, ahol nincs oktatás, a polgárőrök fokozottan figyelik a tömegközlekedési eszközök megállóit az iskolába induló vagy onnan érkező gyermekek biztonsága érdekében.

A polgárőrség az intenzív jelenlétet egy hónapig mindenképpen fenntartja az iskolák és óvodák környékén, de van olyan település, ahol a tanév teljes ideje alatt reggel és délután is jelen lesznek a polgárőrök az intézmények közelében - hangsúlyozták.

Jelezték azt is, hogy a feltárt jogsértő magatartást jelzik az illetékes hatóságoknak és az oktatási intézmények vezetőinek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×