eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Neszmély és a szlovákiai Dunaradvány között közlekedő komp a neszmélyi kompállomásnál az új kompátkelőhely átadásának napján, 2023. június 29-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Napok óta nem közlekedik egy fontos dunai komp

Szerdán írta meg a megyei lap, hogy két hétig nem jári a komp Neszmély és Dunaradvány között. Ezt először a Magyar Közút cáfolta, majd elismerte, hogy tényleg nem jár a komp.

A kemma.hu számolt be a neszmélyi komp kálváriájáról. Szerdán írtak arról, hogy nem jár a komp, de a Magyar Közút akkor azt közölte velük, hogy "semmilyen alapja nincs annak a feltételezésének, hogy szombattól ne járna a komp".

Aztán mégsem így lett, mert az eredeti vízijárművet nem tudták még megjavítani, a helyettesítőjét pedig az augusztus 20-ai rendezvényekhez vezényelték.

Az Útinform oldalán azt írják: "a magyar-szlovák határszakaszon Neszmély és Dunaradvány között a komp nem közlekedik".

A hivatalos menetrend szerint a hétfői kompnak reggel 6-kor kellene elindulnia. A komp elvben június 29-től üzemel. Hétköznapokon egyelőre nyolc, hétvégente pedig tizenhat alkalommal szeli át a Dunát - számolt be a szlovákiai Új Szó még júniusban.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×