eur:
389.28
usd:
362.97
bux:
67961.43
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Bánkuti Letícia (Csodálatos Balaton)

Lecsapott a délutánra ígért vihar Magyarországon - videó

Több mint 70 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez Nógrád vármegyében, azt követően, hogy hétfő délután lecsapott a vihar a régióra - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről - áll a közleményben.

Az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a közlekedést. Dorogházán, a Dózsa György úton lakóházra dőlt egy fa - sorolták.

További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is - olvasható a közleményben.

Az Időképen most még megnézheti, hogy vonul át a vihar Magyarország felett.

Közben az OMSZ veszélyjelzése szerint a Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.

A meteorológiai szolgálat közölte: estig elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén alakulnak ki és sodródnak be zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon heves zivatarok is előfordulnak károkozó széllel. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. A heves zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és 90-100 kilométer/óra feletti szélroham kísérheti.

Az esti órákban a zivatarok fokozatosan lecsengenek és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe - írták.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×