eur:
391.07
usd:
366.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: MÁV/YouTube

Madártávlatból a kétpói vonatszerencsétlenség – videó

Hétfőn is korlátozások lesznek a békéscsabai vasútvonalon a kétpói baleset miatt – közölte a Mávinform.

Vasárnap 12 óra 18 perckor a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai kisiklottak Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél. A 17 kocsis szerelvény kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt.

A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. Jelentősen károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is.

A Mávinform tájékoztatása szerint Kétpónál hétfőn is dolgoznak majd a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. Ezért továbbra sem közlekedhetnek vonatok azon a szakaszon.

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon megnő a vonatok menetideje.

Hétfőn a Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklósig. Törökszentmiklós és Mezőtúr között pótlóbusz közlekedik.

A Békéscsaba felől a főváros irányába tartó vonatok Mezőtúrig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklósról vonattal utazhatnak tovább.

A Tiszatenyőre tartók a szentesi vonatokkal utazhatnak. Az InterCity vonatok Budapest és Lőkösháza között, illetve Szolnok és Püspökladány között helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×