eur:
389.39
usd:
362.65
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat július 9-én kisiklott egyik kocsiját emelik le speciális daruval a sínekről Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpó forgalmi kitérőnél 2023. július 11-én. A tehervonat 17 kocsis szerelvényének kilenc kocsija siklott ki, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt. A vagonok közül ötben szállítottak veszélyes anyagot, ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. A balesetben jelentős mértékben károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is, a kár az előzetes számítások szerint több százmillió forint.
Nyitókép: MTI/Mészáros János

700 millió forintos hírt jelentett be a MÁV a kétpói balesettel kapcsolatban

Helyreállították a júliusi vonatbalesetben Kétpónál megsérült vasúti pályát; újra menetrend szerint közlekednek a szerelvények a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon - közölte a Mávinform.

Július 9-én Kétpónál egy tehervonat kilenc konténerszállító kocsija kisiklott, mindkét vágány használhatatlanná vált, napokig pótlóbuszok szállították az utasokat a szakaszon. Július 15-én indult újra a vonatközlekedés az egyik vágányon Tiszatenyő és Mezőtúr között.

A másik vágány mintegy 2 kilométeren megrongálódott, egy felsővezetéki tartóoszlop kidőlt, a sínek és a vasbetonaljak használhatatlanokká váltak, helyenként új pályát kellett építeni. Bal oldalon 200 méternyi, jobb oldalon 400 méternyi vágányt építettek át, kicseréltek 3500 vasbetonaljat, 1200 méternyi sínt, 1485 tonna zúzott követ helyeztek el a vasúti pályában, továbbá a vasúti átjáróban kicserélték a megrepedezett, összetört burkolati elemeket.

Másfél százan dolgoztak a helyreállításon, amelynek költsége mintegy 700 millió forint - közölte a Mávinform.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×