eur:
393.37
usd:
372.73
bux:
55441.26
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: balatonbereny.hu

Fontos vezető érkezik, akinek nagy hatása lesz a Balaton környékére

Új vezetőt neveztek ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának élére Bende Zsolt személyében, miután a korábbi igazgató kormányzati szolgálati jogviszonya május elején megszűnt.

A június 5-től kinevezett új igazgató természetvédelmi-, valamint okleveles vadgazda mérnök, jelenleg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem doktorandusza. A BfNP-nek hat éve munkatársa hivatásos vadászként.

Bende Zsolt az MTI-nek kifejtette, a természetvédelemben és a természetvédelemért szeretett volna mindig is dolgozni, a tanulmányait is ennek megfelelően végezte.

Igazgatóként a tervei között szerepel az elmúlt időszakban a nemzeti parknál megvalósított infrastrukturális fejlesztések életre hívása és működtetése.

Kiemelt hangsúlyt kíván fektetni a park igazgatóság alapfeladatai között szereplő természetmegőrzésre, valamint a természetvédelmi szempontok szerinti területkezelésre.

Megjegyezte, hogy nem utolsó sorban

a nemzeti park működési területének jelenleg kevésbé hangsúlyos nyugati és déli területeit is szeretné jobban fókuszba helyezni.

Doktori értekezésének témája az aranysakál kutatása, amely még sokáig az élete része lesz - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×