eur:
395.22
usd:
365.74
bux:
65388.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ukrán menekültek. Forrás:Twitter/Mykhailo Kosmikov
Nyitókép: Forrás:Twitter/Mykhailo Kosmikov

Elgondolkodtatóak az ukrajnai menekülthelyzetről szóló rendőrségi adatok

A rendőrség elismerte, hogy a naponta közzétett határátkelők létszámába beleszámolják a kishatárforgalmat, így például a bevásárlóturistákat, piacozókat is.

A rendőrség a háború kezdete óta közzéteszi a Police.hu-n, valamint az MTI-n keresztül az ukrán–magyar és a román–magyar határszakaszról begyűjtött aktuális adatokat a határátlépők számáról. Kezdetben a közlemények tartalmaztak aktuális információt az ukrán menekültek befogadásáról, az okmányok kiadásáról, illetve a rendkívüli helyzet által generált egyéb problémákról.

A 24.hu kiszúrta, hogy idővel egyszerűsítettek:

irányadó adatként a magyar területre belépők, valamint az ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást kapók számát hagyták meg a napi tájékoztatókban.

A portál megkérdezte az ORFK-t, hogy a naponta közzétett határátlépési számadatok valóban tartalmazzák-e azokat is, akik a kishatárforgalommal jönnek Magyarországra, és még aznap, vagy néhány napon belül visszatérnek Ukrajnába. A rendőrség válasza alapján

a magyar–ukrán határszakasz forgalmára vonatkozó adat a határátkelőhelyeken összesen átlépett személyek számát tartalmazza.

Arra vonatkozóan nem rendelkezünk kimutatással, hogy a határon átlépő személyek milyen célból lépnek be Magyarországra – közölte az ORFK.

A statisztika szerint május 21-22-23-án az ukrán–magyar határszakaszon 6271-en, 5543-an, illetve 5766-an léptek be Magyarországra. Az viszont nem derült ki, hogy mennyi az egyenleg az Ukrajna felé kilépők létszámának levonása után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×