eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Ukrán menekültek. Forrás:Twitter/Mykhailo Kosmikov
Nyitókép: Forrás:Twitter/Mykhailo Kosmikov

Elgondolkodtatóak az ukrajnai menekülthelyzetről szóló rendőrségi adatok

A rendőrség elismerte, hogy a naponta közzétett határátkelők létszámába beleszámolják a kishatárforgalmat, így például a bevásárlóturistákat, piacozókat is.

A rendőrség a háború kezdete óta közzéteszi a Police.hu-n, valamint az MTI-n keresztül az ukrán–magyar és a román–magyar határszakaszról begyűjtött aktuális adatokat a határátlépők számáról. Kezdetben a közlemények tartalmaztak aktuális információt az ukrán menekültek befogadásáról, az okmányok kiadásáról, illetve a rendkívüli helyzet által generált egyéb problémákról.

A 24.hu kiszúrta, hogy idővel egyszerűsítettek:

irányadó adatként a magyar területre belépők, valamint az ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást kapók számát hagyták meg a napi tájékoztatókban.

A portál megkérdezte az ORFK-t, hogy a naponta közzétett határátlépési számadatok valóban tartalmazzák-e azokat is, akik a kishatárforgalommal jönnek Magyarországra, és még aznap, vagy néhány napon belül visszatérnek Ukrajnába. A rendőrség válasza alapján

a magyar–ukrán határszakasz forgalmára vonatkozó adat a határátkelőhelyeken összesen átlépett személyek számát tartalmazza.

Arra vonatkozóan nem rendelkezünk kimutatással, hogy a határon átlépő személyek milyen célból lépnek be Magyarországra – közölte az ORFK.

A statisztika szerint május 21-22-23-án az ukrán–magyar határszakaszon 6271-en, 5543-an, illetve 5766-an léptek be Magyarországra. Az viszont nem derült ki, hogy mennyi az egyenleg az Ukrajna felé kilépők létszámának levonása után.

Címlapról ajánljuk
Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Emelkedőben Valter Attila, de lehet-e belőle világsztár?

Történelmi triplázás: a Valter Attilát a soraiban tudó Jumbo-Visma a Giro és a Tour után a Vueltát is behúzta idén, ráadásul egyéniben a dobogó mindhárom fokára a holland csapat kerekesei állhattak fel. Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük arról, hogy a magyarnak milyen kilátásai vannak így.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 24. 10:51
×
×
×
×