eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 23-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter (b), Pintér Sándor belügyminiszer (b2), Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (3), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára (b5), Nagy István agrárminiszter (b7). Az energiaárakról, Magyarország energiabiztonságáról és az Energiaügyi Minisztérium felállításával kapcsolatos teendőkről tárgyalt a kormány.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összehívta a kormányt Orbán Viktor - videó

Ezúttal nem a szokásos napon, szerdán, hanem kedden jöttek a miniszterek a Karmelitába.

Kormányülésről posztolt rövid, zenés videót Orbán Viktor miniszterelnök, a rövid filmetűd a múlt heti kormányülés folytatását sejteti, amikor is a kabinet megkezdte a 2024-es költségvetés összeállítását, és amelyről Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón már elárult részleteket.

A felvételen közelről mutatják Lázár János építésügyi és közlekedési minisztert, aki a napokban a MÁV és a Volán gyökeres átszervezésének 10 éves tervéről tett bejelentést - ennek részeként százmilliárd forintos nagyságrendben állnak hadrendbe új közösségi közlekedési járművek és újul meg a vasúti pálya -, Szalay-Bobrovniczky honvédelmi minisztert, akinek tárcája biztosan több pénz fölött diszponál majd 2024-ben, mint idén, a háborús helyzetre való tekintettel, valamint Varga Judit igazságügyi minisztert, aki Navracsics Tiborral az oldalán küzd az uniós források megszerzéséért, és amely küzdelem a magyar kormány korábbi bejelentése alapján akár júniusban - az első utalással - le is zárulhat, igaz, Gulyás Gergely arról is említést tett egy hete, hogy a helyreállítási alap forrásaihoz még mindig nem férhet hozzá Magyarország.

A kormányüléshez a múlt héten Kormányinfó is társult másnap, erről azonban egyelőre nincs közlés a Kormányzati Tájékoztatási Központ részéről.

Címlapról ajánljuk
Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Markus Söder: itt a vége, pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot a migráció

Egyes tantermekben már alig beszélnek németül, az emberek nem érzik igazán otthon magukat azokban a városrészekben, ahol élnek – figyelmeztetett a bajor CSU elnöke abban az interjúban, amelyet pártja kongresszusa előtt adott. Markus Söder szerint a migráció túl nagy terhet jelent Németország számára.

"Visszataláltunk az útra, amelyen korábban sikeresek voltunk" - így értékelték a főszereplők a holland meccset

Értékelte a magyar-holland labdaraúgó-NL-mérkőzés 1-1-es eredménnyel zárult történéseit számos főszereplő; a magyar gólszerző, a csapatkapitány és a kapus is. Marco Rossi szövetségi kapitány ezúttal is foglalkozott a kritikusaival, de szerinte játékosai emelt fővel jöhettek le a pályáról, persze a bosnyákok ellen hétfőn támadásban "több kell" majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

Új területen hódít a fintech-forradalom: újabb iparágat alakít át a technológiai boom

A technológiai innováció gyors üteme világszerte átalakítja az iparágakat, és ez alól a szórakoztatóipar sem kivétel. A média, a kultúra és azon belül a klasszikus zene is kezdi integrálni a fintech innovációkat, a blokchain technológiát és a kriptovalutákat. Ezek a digitális eszközök új módokat kínálnak a folyamatok menedzselésére, a bevételi források felszabadítására, és átformálják a művészek és a közönség közötti interakciót. A jogdíjelosztás javításától kezdve a decentralizált tartalomplatformok létrehozásáig a fintech jelentős változások előtt nyitja meg az utat ezekben a hagyományosan analóg iparágakban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×