eur:
389.14
usd:
368.12
bux:
55892.12
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Pixabay

Jó hírt kapott a nyugdíjasok egy csoportja

A közelgő érettségi vizsgáknak is köze van a módosításokhoz.

A szociális, gyermekvédelmi, gyermekjóléti, köznevelési, szakképzési területen nyugdíjasként közszolgálati jellegű jogviszonyban dolgozók nyugdíját 2023. augusztus 31. után sem kell szüneteltetni - hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő egy, a Magyar Közlönyben megjelent módosításra.

Mint írja, "az időkorlát leteltének közeledtével és a közszférában egyre fájdalmasabb munkaerőhiány szorításában a kormányzat ismét enyhített a szabályokon, de még mindig nem törölte el általános jelleggel a közszférában dolgozó nyugdíjasokra vonatkozó, okafogyott korlátozásokat".

Az április 29-én hatályba lépett módosítás egyrészt eltörli a korábban meghosszabbított, 2023. augusztus 31-re kitolt időkorlátot, másrészt pedig a nyugdíj szünetelése alóli kivételek körébe sorolja azt a közszolgálati jellegű jogviszonyt, illetve megbízási jogviszonyt, amely

„érettségi vizsgák és az országos középiskolai tanulmányi versenyek szervezése érdekében az Oktatási Hivatalnál vagy a fővárosi és vármegyei kormányhivatalnál jön létre”.

A szakértő példaként említi, hogy az augusztus 31-i időkorlát eltörlésével a nyugdíj mellett dolgozók köre kiegészült az érettségi vizsgákat és az OKTV-ket szervező nyugdíjas pedagógusokkal.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×