eur:
367.84
usd:
342.23
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: Pixabay

Pintér Sándornak írt a bulinegyed miatt Erzsébetváros polgármestere

Fokozott ellenőrzéseket sürget a levelében, úgy látja, ezek kiemelten hasznosak - ha vannak.

A Belső-Erzsébetvárosban kialakult úgynevezett „bulinegyed” rendkívül látogatott mind a magyarok, mind a külföldiek körében, ezáltal pedig jelentősen túlzsúfolt területnek számít. "Ugyanakkor aA Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. évi beszámolójából az derül ki, hogy a tavalyi évben Budapest belvárosában – így Belső-Erzsébetvárost is érintve – összesen 11 alkalommal hajtottak végre fokozott közterületi ellenőrzést. Azaz összességében még havi rendszerességgel sem került sor nagyszabású akcióra azon a területen, ahol a legtöbb szórakozóhely található, illetve ahol a legtöbb szórakozni vágyó megfordul. Közben pedig a Budapesten regisztrált bűncselekmények száma 16,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbi adatokhoz képest" - írta közleményében Niedermüller Péter polgármester.

Ezért levélben fordult Pintér Sándorhoz, arra kérve a belügyminisztert, gondoskodjon az ilyen fokozott közterületi intézkedések gyakoribbá tételéről Erzsébetvárosban.

"Véleményem szerint ezek az akciók rendkívül hasznosak, mivel az a céljuk, hogy biztonságos környezetet teremtsenek mind az ott élők, mind a törvényeket betartva szórakozni vágyók számára" - fogalmazott a polgármester, kerületi segítséget is ajánlva a rendőröknek, ha ennek szükségét érzik.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×