eur:
371.17
usd:
344.75
bux:
47167.20
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
A siófoki zsilip 2018. március 26-án. A Balaton magas vízállása miatt a Sió-csatornán keresztül folyamatosan engedik a vizet a tóból.
Nyitókép: Jánossy Gergely

Nagy tisztításba fogtak a Balatonnál

A Víz Világnapja alkalmából több évnyi szemetet kezdtek összeszedni a vízügyi igazgatóság munkatársai a Sió-csatorna három kilométer hosszú, siófoki mederszakaszán szerdán reggel.

Kravinszkaja Gabriella, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének vezetője elmondta, mivel a Balaton alacsony vízállása miatt régóta nincs vízeresztés a tóból, a Sióban minimális a befolyókból becsordogáló víz, és jól látszik a rengeteg szemét, amit a lakosság és a turisták beleszórtak az elmúlt évek alatt.

A tervek szerint két napig fog tartani a városi csatornaszakasz hulladékmentesítése.

A kirendeltségvezető beszámolója szerint az első két órában már tíz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze. A helyenként meredek rézsű miatt köteleket is be kell vetni a teliszedett szemeteszsákok partra juttatásáért. A 2,8 kilométer hosszú meder-szakasz eddig hulladék-mentesített részéből kikerült már fél biciklitől kezdve a törött műanyag székig sok minden. Az összegyűjtött szemétben rengeteg a petpalack, sörösdoboz, autógumi, horgászszerelék és egyéb kommunális hulladék - mondta a kirendeltség vezetője.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×