eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Megelégelte az ingyenparkolást a Penny

Március eleje óta Székesfehérváron, csütörtök óta pedig Szombathelyen is fizetni kell az egy órát meghaladó parkolásért a Penny üzletek parkolóiban. Budapesten és környékén ez már régóta így van.

„A Penny kiemelt figyelmet fordít vásárlói kényelmére, és ebbe beletartozik a boltok parkolóinak gépjárművel történő könnyű megközelíthetősége, elérhetősége is” - írták a szeretlekmagyarország.hu-nak az üzletlánc annak apropóján, hogy két városban is megszűnik a parkolók ingyenessége.

Székesfehérvárról és Szombathelyről van szó. Mindenesetre arra hivatkoznak, hogy "egyes üzleteknél a parkolóban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek ellehetetlenítik a vásárlóik számára a parkolást". Erre állítólag a vásárlók panaszkodtak.

Az Infostart tapasztalatai szerint Budapesten már régóta fizetni kell az egy órán túli parkolásért, de így van ez Dunakeszin is.

A lényeg, hogy egy óráig bárki megállhat, sőt, a Penny vásárlói számára – a vásárlást igazoló blokk felmutatásával – az egy órás limitet meghaladó időtartam esetén is díjtalan a várakozás.

Azoknál a boltoknál, ahol továbbra is ingyenes a parkolás, kihelyezték a magánterületre vonatkozó autó-elvonatás táblát. Erre szerintük azért van szükség, hogy elejét vegyék az otthagyott roncsautók elszaporodásának, hiszen ezek is foglalják a helyeket a vásárlók elől.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×