eur:
389.72
usd:
363.66
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Close up of industrial bricklayer installing bricks on construction site
Nyitókép: Bogdanhoda/Getty Images

Spaklival mennének az építőanyagosok a Lázár János-féle törvénytervezetre

Az építőanyag-gyártást érintő rövid és helyenként erősen vázlatszerű, hatásaiban azonban jelentős kockázatokat hordozó részeket ki is kennék belőle.

Az építőanyag-gyártást érintő rövid és helyenként erősen vázlatszerű, hatásaiban azonban jelentős kockázatokat hordozó részeket töröljék A magyar építészetről szóló törvény koncepciója című tervezetből, és ezekre vonatkozóan a gyártásban érdekelt szakmai képviseletekkel készüljön külön koncepció - fejtette ki Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) a koncepcióról kezdett társadalmi egyeztetés keretében kiadott állásfoglalásában.

Közleményében a hazai építőanyag és építési termék gyártókat összefogó MÉASZ kifejti, hogy tagsága nagyra értékeli a minőségi magyar építészet és településképi fejlesztés irányába tett koncepcionális célkitűzéseket.

Állásfoglalásában a MÉASZ elnöksége kifejti, hogy

a hazai építőanyag-gyártók - függetlenül a tulajdoni háttértől - elsősorban a belföldi piacot tekintették és tekintik elsődlegesnek.

Tevékenységük során - ahol csak megoldható - hazai nyers- és alapanyagokat használnak fel, hazai munkaerővel. Így a MÉASZ egyetért az importhányad és az importkitettség csökkentésére vonatkozó kormányzati célkitűzéssel.

A szövetség kiemeli: indokoltnak tartaná kiugró, speciális anyagigényű állami nagyberuházások hozzávetőleges összehangolását, amihez a MÉASZ gyártói fórum létrehozását javasolja a szaktárca vezetésével, hogy a gyártók kapacitás oldalról felkészülhessenek, és elejét lehessen venni olyan piaci hullámzásoknak, illetve keresleti kiugrásoknak, amelyek a nagyobb közberuházási és ipari projektek miatt egymást erősítő lassulást és kínálatszűkét okoznak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×